Има ли спасение от косопада?

Преди да отговорим на този въпрос, е добре да напомним, че много важна е редовната профилактика, защото ако имате цялостен косопад, решението на проблема е почти невъзможно. Мийте редовно косата си с яйчен жълтък или с хума. Решете косата с индивидуални четка и гребен. Посещавайте поне на всеки два месеца фризьорския салон, за отсраняване на краищата на косата. Чудесно влияние върху косата има и честото овлажняване на корените. Не забравяйте да приемате ежедневно големи количества течности.

Ако не сте правили горепосочената профилактика и имате косопад в напреднала форма, перуката е решение за прикриване на голото теме. Частични перуки се използват често и помагат при оредяване на косата или при частичен косопад. Можете да получите своята частична перука от почти всеки коафьор. Материалите по принцип са естествени като се използват естествени косми.

Другите способи за скриване на пораженията при хората, страдащи от косопад са присаждане на коса, имплантиране на коса. При имплантацията се използват биосъвместими влакна и резултатите са моментални. Косопад няма, а вие можете да си тръгнете от салона с нова прическа.