Каква е разликата между бензиновият и дизеловия генератор

Постоянното електричество е необходимо на всеки и навсякъде. Това се отнася както за големи предприятия или вериги, така и в частност за всеки от нас. За едните то е нужно за безопасността на персонала при аварии и запазването на продуктите в добро качество и състояние, за другите – за излета, за вилата, за караваната и т.н. Да имаме ток в офиса, когато има профилактика на ЧЕЗ или когато лагеруваме сред природата отдавна не е невъзможно и непостижимо. Наемайки или закупувайки генератор ние решаваме проблема с електрозахранването за нужното време. По този начин не проваляме планирания уикенд, нито спираме работният процес, ако сме работодател.

Агрегат за ток е машина необходима и приложима в най-различни сфери от нашето съществуване. Ние сами избираме колко мощен генератор да си вземем, в зависимост от това, което изискаме да захранваме с него. Според нашите изисквания може да вземем бензинов или дизелов. Някой хора предпочитат дизеловият на първо място, тъй като всички знаем, че дизелът е по-евтин от бензина поне в нашата родина.

Какви са основните разлики между генератор с бензинов двигател и този с дизелов? Какъв да изберем според своите нужди и какво трябва да знаем преди това?

1.Цената на дизелът спрямо бензина е по-ниска

2.Дизеловият двигател е по-икономичен, със значително по-малък разход на гориво

3.КПД(коефициент на полезна дейност) – при дизеловите мотори е по-висока от тази при бензиновите

4.Генераторът на дизел е подходящ за места, където е нужна по-голяма мощност на захранване
5.

Генераторите с дизелови двигатели са по-шумни от бензиновите

6.Дизеловите мотори отделят повече микро-частици, сажди и дим от бензиновите

Ако обаче искаме да си закупим генератор, независимо колко мощен да бъде, трябва да знаем най-добрите и надежни двигатели както за дизеловите агрегати за ток, така и за бензиновите.

Генераторите на дизел са най-качествени с моторите на Volvo, Deutz или Perkins. A тези на бензин с двигатели на Honda или Robin. Знаейки всичко казано до тук, Вие може да пристъпите към търсенето и покупката на агрегат за ток, който да бъде точно за Вашите потребности и да е с дълъг живот на експлоатация, когато сте избрали такъв, които е с добър двигател. Имайки в предвид всичко казано до тук Вие може да направите правилният избор и едно добро вложение, в точно този продукт, който търсите.