Как работи BarterBg.net

BarterBg.net е Online система, чрез която Вие можете без особени усилия да разменяте излишните си вещи и предмети срещу различни продукти или услуги, които представляват интерес за Вас. При нея потребителите остават скрити до момента на постигането на съгласие между този, който предлага и този, който приема осъществяването на сделката. Това Ви спестява излишни притеснения по телефон, е-мейл или чрез личен контакт, като целия процес се осъществява само чрез контакти през Вашия профил.

1. Регистрация

Пълната функционалност на системата е достъпна само за регистрирани потребители. Регистрацията е безплатна и е въведена с цел точното идентифициране на участващите в сделките лица. Въвежданите лични данни (имена, адрес, телефон и e-mail) няма да бъдат разпространявани по никакъв начин, освен в случаите, когато сами приемете отправено към Вас предложение за размяна или покупка на предлаган от Вас предмет. Само тогава пред лицето, отправило запитването към Вас, системата ще разкрие Вашите координати за контакт. Същото важи и за неговите данни, които ще бъдат разкрити пред Вас.
От тук нататък, при постигнато съгласие, въпрос на инициатива е организирането на изпращането и получаването на обектите на сделката.

2. Добавяне на предмет

За да добавяте предмети и вещи в BarterBG.net е необходимо да влезете в системата като регистриран потребител. След като сте влезли с Вашето потребителско име, под логото на сайта ще се визуализира хоризонтално меню за навигация във Вашия контролен панел, което Ви позволява да виждате своите активни и неактивни продукти и всички запитвания, които сте отправили или получили.

Добавянето на предмети за размяна е възможно след като първо изберете съответната категория или подкатегория от менюто в ляво. Когато направите своя избор на категория (подкатегория), в хоризонталното меню за управление на системата се визуализира бутон „Добави предмет“.

Въвеждането на наименование, точно описание, местоположение на предмета и евентуални негови дефекти е задължително! Ако не желаете да бъдете притеснявани от потенциални кандидати за Вашия предмет, то моля не въвеждайте координати за контакт в описанието на предметите, които предлагате за размяна!
Като опция при добавянето на предмет може да въведете и:

Предпочитания за размяна (може да посочите Вашите предпочитания за размяна срещу този предмет)

Приблизителна стойност (съответстваща на вида и състоянието му. Тя може да бъде използвана от потребителите на сайта и за неговата покупка)

Подарък (ако желаете да подарите този предмет, то може да маркирате това с цел отличаването му)
След натискането на бутон „Добави предмет“ Вашият предмет се записва в базата, но остава със статут „неактивен„, т.е. той все още не е видим за останалата част от потребителите. За да добавите снимки към него, да го редактирате или да го активирате за размяна, следва да посетите раздел „Неактивни предмети“ от където да изберете съответното действие.

Важно!!! Вие можете по всяко време да активирате, деактивирате, редактирате или изтривате добавените от Вас предмети за размяна, като за целта е необходимо да посетите съответно раздели „Неактивни предмети“ или „Активни предмети“ от Вашия Контролен панел.
Бутоните за управление на добавените предмети са:

Активирай

Дективирай

Добави снимки

Промени

Изтрий

3. Отправяне на запитване

Когато разглеждате добавените в категориите или подкатегориите на BarterBG.net предмети и проявите интерес към някой от тях, то в зависимост от желанието на притежателя му, Вие имате право на избор между три възможности:

Размяна – Потвърждавайки Вашето желание за размяна, информацията за него се препраща от системата към притежателя на предмета. Ако той прояви интерес към добавен от Вас предмет или предмети, то системата ще разкрие и пред двамата координатите ви (име, телефон и е-майл). По този начин ще можете да се свърже един с друг за да уточните подробностите около размяната на предметите.

Покупка – Потвърждавайки Вашето желание за покупка, информацията за него се препраща от системата към притежателя на предмета. Ако той приеме запитването Ви, то системата ще разкрие и пред двамата координатите ви (име, телефон и е-майл). По този начин ще можете да се свърже един с друг за да уточните подробностите около заплащането и получаването на предмета.

Подарък – Потвърждавайки Вашето желание за безвъзмездно получаване на съответния предмет, информацията за него се препраща от системата към притежателя му. Ако той приеме запитването Ви, то системата ще разкрие и пред двамата координатите ви (име, телефон и е-майл). По този начин ще можете да се свърже един с друг за да уточните подробностите около получаването на предмета.

За да следите какво е състоянието на отправените от Вас запитвания към притежателите на представляващите интерес за Вас предмети, то моля посещавайте често раздел „Моите запитвания“ от Вашия Контролен панел
Важно!!! Вие можете по всяко време да се откажете от вече направено запитване, като за целта следва да го изтриете от раздел „Моите запитвания“ от Вашия Контролен панел. Също така имате възможност да изтривате и отхвърлените Ваши запитвания.

4. Получаване на запитване

Когато друг потребител на BarterBg.net прояви интерес към добавен от Вас предмет, то той може да отправи към Вас запитване. Системата ще Ви уведоми чрез e-mail за постъпилото запитване, а Вие може да го разгледате в раздел „Запитвания към мен“ от Вашия Контролен панел. В зависимост от Вашето желание можете да приемете или отхвърлите отправените запитвания.
Важно!!! Ако сте отхвърлили дадено запитване, то не се премахва от Контролния Ви панел. Вие можете по всяко време да промените мнението си и да го приемете. Следва да имате предвид обаче, че ако вече сте приели отправено към Вас предложение, то нямате възможност да го отхвърлите, а следва да пристъпите към неговото изпълнение.

Осъществете Вашите сделки чрез BarterBG.net, като добавите първите си предмети за размяна!

HTML Version:

Text Version:

Как работи BarterBg.net

Article Url: