Капачки за буркани „Омния“ и „Туист-оф“ – гарантирано качество

Фирма „Алианс–ДН“ ООД е една от водещите през последните десетина години, занимаваща се с производство на алуминиеви капачки. Фирмата предлага на клиентите си висококачествени капачки, които гарантират сигурност и безупречно затваряне. Това е една от основните причини спомагащи безпроблемното извършване на един типично български обичай, какъвто е приготвянето на зимнина. Всеки един от изполваните материали в производството на всички видове продукти, притежават сертификат за качество по стандарта на ISO 9001. За да бъдат сигурни в предлаганото качество на капачките, които се произвеждат, фирмата прави ежемесечни тестве в специализираната им лаборатория.

Според спецификацията на произвежданите капачки за буркани, могат да се дефинират два основни типа. Първият от тях е капачки „Омния“

Те са най-широко разпространени и познати на българския пазар. Използват се при консервиране на плодове зеленчуци и месо предимно в домашни условия.
Представителите от този тип са изработени от алуминиева ламарина с дебелина 0.19мм. За да бъде вакуумирането и стерилизацията на зимнината максимално успешна е разположен по вътрешният ръб на капачката, пръстенът от маслоусточив пластизо.

Втория тип са капачките „Туист-оф“, като те са и втори по разпространение и употреба.Те са предназначени за буркани с винт откъдето идва и наименованието им (в превод от английски език – Twist off: отвъртам). Този тип капачки са предпочитани от повечето фирмени производители на консервирани продукти, заради високото качество на затваряне и издражливост, която предлагат. Все пак масово хората предпочитат капачките от тип „Омния“ за домашна употреба, което прави тези от тип „Туист-оф“ малко недооценени.

Всеки човек сам избира кои вид капачки за буркани биха му били най-полезни, съобразявайки се както и с бурканите с които разполага. Ако Ви е обхванал ентусиазма да си приготвите зимнина и вече имате необходимите вкусни продукти за консервирне, качествени подправки, както и свободни буркани, и Ви остава единствено избора на капачки, то знайте че които и от двата типа да изберете – ще е правилен избор.