Кордажи за тенис ракети

Докато болшинството от хората знаят, че да играеш с подходяща ракета е от съществена важност, много малко от тях разбират, че трябва да се наблегне и на качеството на кордажа на самата ракета. В тази статия ще дадем информация как да направите добър избор, ако внезапно ви се наложи да избирате кордаж за ракетата си.

За да разберетe кой кордаж е подходящият за вас, трябва да разберете някои от физическите му аспекти. Ако искате при удар топката да лети с по-голяма сила, трябва да се насочите към кордажи, които не са много еластични. Тези кордажи допринасят за по-голяма сила при удара, от колкото по-еластичните. Все пак е много важно да се уверите, че еластичността на кордата не е прекалено ниска.

Ако пък сте много напреднал в този спорт и да развиете само голяма сила на удара не е достатъчно, тогава трябва да търсите кордаж с по-висока еластичност. Тези кордажи имат за цел нещо повече от това само да обърнат движението на топката, когато са в ръцете на опитен играч.

Трябва ли винаги да развивате по-голяма сила на удара? Взимайте си кордажи с по-голяма дължина. Нещо повече – ракета с по-ниска плътност на наплитане на кордата допринася за по-голяма сила при удар, отколкото тези с по-висока плътност. Освен това корди, които са по-тънки се използват от хора, които искат да увеличат силата, с която лети топката. По-еластичните корди също добавят малко сила към удара.

Ако силата е важна за вас , но искате и да можете да въртите топката по подходящ начин има някои фактори, които трябва да съблюдавате, когато си избирате кордаж. Намалена плътност на наплитане на кордата означава по-голяма сила на летене на топката, а това допринася и за допълнителното и въртене. В допълнение на това, по-тънките корди също допринасят за по-голямо въртене и повече сила.

Меките и твърдите корди, които са с външна обвивка вибрират по-малко, а това може да се окаже важен фактор по отношение на това да имате стабилен хват на ракетата.

Ако следвате тези насоки, можете да намерите точно това, което търсите, като резултат от свойствата на кордажа на вашата ракета. Да имате правилната екипировка за тенис, може да се окаже решаващо за изхода от играта, а знанието е сила. Просто трябва да обръщате повече внимание, когато избирате коя ракета и кордаж биха отговаряли най-добре на вашите нужди.