Отслабнете с диети

Всеки човек иска перфектна фигура и се опитва да я постигне по един или друг начин. Лутаме се през разнообразни хранителни режими, докато намерим най-подходящия за нас и пробваме какво ли не. Всичкото това с цел за едно здраво и съвършено тяло.

Ще ви предложим две различни диети, които не вредят на здравето и не изключват нито една важна група храни, не изтощават организма и не водят до добре познатият на всички отслабващи „йо-йо ефект“.

Чували сте за влияниетона Луната върху отливите и приливите на океаните и моретата. Всъщност Луната въздейства по подобен начин и на нашето тяло или по-точно на течностите в нас. Предполагам сте забелязали склонността на тялото ни да задържа вода, когато има пълнолуние и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Трябва да се възползваме от този феномен и да вложим малко усилия и воля, които ще доведат до чудесни резултати? Предлагаме ви да следите четирите фази на Луната и когато настъпят да поемате единствено течности. С други думи, прекарайте двадесет и четири часов прием само на вода, точно, когато Луната е във фаза новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Трябва да пиете основно минерална вода и не поемайте твърда храна. Ако мислите че няма да се справите и не можете да издържите, можете да приемате прясно изцеден сок от плодове или чай с мед. Но само това, безалкохолните газирани напитки, кафето и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези правила, ще отслабвате с от 2 до 4 килограма месечно, неусетно и без много мъки.

Другата диета, с която ще ви запознаем е 90-дневната диета. Тя е основана на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. „четиридневки“. Една редица от четири дни включва следното: – Първи ден белтъци – консумират се белтъчини – месо, мляко и млечни, риба и морски дарове, яйца. – Втори ден варива – през него се консумират всякакви бобови храни, плюс ориз и картофи. – Трети – въглехидрати – ядете всякакви тестени храни – питки, козунаци, спагети, пици.

– Четвърти ден, плодове – менюто ви трябва да се състои единствено от плодове.