Любовта на една жена, изневярата на един мъж

Загубих съпругата си през есента на 2004 година… Бракът ни продължи 7 години, но последните две от тях бяхме прекарали по болниците, в отчаяна борба срещу рака. Която в крайна сметка загубихме… По време на съвместния ни живот, за всяка годишнина от сватбата ни, съпругата ми правеше по една снимка, на която сме двамата. След това я слагаше в красива рамка и я закачаше на стената в хола.“Това са цветните сенки на нашия живот!” – казваше тя всеки път.Когато почина, имахме седем такива снимки… Една нощ през 2003-та, направих голяма глупост – изневерих й.

А в същото време, почти непрекъснато й повтарях, колко много я обичам и че ще й остана верен завинаги… Две седмици преди тя да почине, отново й го казах. Тогава тя ме погледна, засмя се някак странно и отвърна само “Зная!”… Една вечер, някъде преди около месец, както обикновено си бях сам вкъщи и отново се бях загледал в окачените на стената наши снимки. И тогава за пръв път забелязах, че под всяка рамка има изписана по една буква:

В – И – Ж – О – Т – З – А

Това беше успяла да изпише. Годините обаче не бяха й стигнали, за да довърши надписа. В първия момент не успях да го разбера. Но предполагам, че е щяло да бъде нещо, като: “ВИЖ ОТЗАД” или подобно на него… Веднага повдигнах всяка една от рамките и погледнах зад тях. Но там нямаше нищо… Докато се чудех как да тълкувам всичко това, изведнъж сякаш нещо ми трепна. Бързо свалих всички рамки от стената и започнах трескаво да ги разглобявам… Бях сигурен, че има защо. И… ето, че не бях сгрешил! Трудно ми беше да повярвам на това, което виждах – на гърба на всяка снимка имаше прикрепено по едно писмо! За всяка година, която бяхме прекарали заедно, съпругата ми беше написала прекрасни мили думи, преливащи от нежност и обич… Пликът, който излезе от снимката за 97-ма година обаче, беше черен! А на листа, който извадих от него, пишеше:

”14 март 2003г. Очите ти ме погледнаха така, сякаш си докосвал друга… Не е нужно да ми казваш.

Зная го…”

* * * Сега годината е 2008… Минаха 4 години, откакто я загубих. И 5, откакто й изневерих… Боли ме много сега, душата ми се къса сякаш… Макар и късно, вече зная:

Жените знаят, разбират, усещат, когато мъжете им направят подобна глупост! Просто исках да го споделя с вас…

HTML Version:

Text Version:

Любовта на една жена, изневярата на един мъж

Article Url: