Мазани хидроизолации

Мазаните хидроизолации са предпочитаният начин за хидроизолация на Вашият дом, поради лесната технология на полагане, доста добра безопасност на труда, а и противопожарна безопасност. Друго тяхно предимство е, че те са изключително лесни за полагане и не изискват специални познания от работниците. Всичко това позволява да покриете доста голяма квадратура, за доста малко време.

Всъщност мазаните хидроизолации са 2,5-5мм многослойни покрития, като всяко едно от слоевете се нанася с обикновена четка. Свързващото вещество е битум, като също така се използват полимер битуми или пък различни полимери. Основно се дели на две групи хидроизолации – циментова основа или пък битумна основа

Какви са положителните страни на мазаните хидроизолации?

По-евтини са! – Те са много по-евтини от листовите хидроизолации. По този начин все повече и повече хора ги използват и предпочитат. Освен това няма нужда от голяма инвестиция.

Лесни са за полагане – Това позволява работата да тече по-бързо, и за много малко време се полагат доста голяма квадратура. Добър избор ако времето Ви притиска.

Противопожарна безопасност – Това е безценно, ако се случи нещо лошо. Може да спаси човешки живот!

Единственият недостатък на мазаните хидроизолации е изгубеното време, което трябва да изчакате между нанасянето на различните слоеве – единият слой трябва да изсъхне преди да нанасете другия слой.

Също така не трябва да поставяте разни табели или други материали върху току-що нанесената хидроизолация. Те ще пробият ще проникнат в изолацията и след това, ако се опитате да ги махнете то изолацията ще се деформира и дефектира!

Всички продукти, които се намират на или над покрива трябва да бъдат закрепени, преди да стартира работата. Примерно закрепете гръмоотводи, кабели или пък антени. Така ще предпазите мазилката, което е жизненоважно за неговата дълготрайност.

Ние препоръчваме да използвате мазаните хидроизолации на повърхности от тухли,мазилка,бетон,дърво,цимент, мозайка и др. Така ще сте сигурни, че наистина работата, която сте свършили ще се запази дълго време.

Също така мазаните хидроизолации са задължителни на места, където има почти непрекъсната течаща вода – тоалетни,бани или кухни.

Преди основната работа повърхността задължително трябва да бъде третирана с грунд, който  ще подобри сцеплението към първият слой. По-този начин се изравнява и попиващата способност на продукта.

Основните продукти, които се използват са Сика топ 107 и Сика топ 107 Еластик, който е еластичен хидроизолационен материал на циментова основа и Сика Ластик, която е еластична хидроизолационна мембрана. Други продукти, които са доста добри, но не са използвани толкова много са: Ravinex Flex 2006, NEOPRESS, FONDAPROOF, FUNDAMENTDICHT 1K, FUNDAMENTDICHT 2K и DSF FLEX HYDROSTOP.

Услугата Мазани Хидроизолации се предлага от фирма Екострой