Марки махат думата ‘Scottish’ от маркетинга си заради пускането на Меграхи

Отчаяните времена изискват отчайващи мерки и марките ще направят всичко за да се задържат на повърхността тези дни. Дори и ако това значи да преработят маркетинговите си кампании за да поддържат мира с потребителите.

Най-големият производител на костюми от туийд Harris премахна думата “Scottish” от маркетинговата си кампания в Америка заради страховете от отдръпване на клиентите заради освобождаването на атентатора от Локърби.

От марката Harris Tweed Hebrides казват, че е трябвало да преработят кампанията след като са получили обратна връзка от клиентите и продажбите е можело да пострадат.

Компанията, чийто председател на борда на директорите Брайън Уилсън и бив правителствен министър, вярва че пускането на Абдел Басет ал Меграхи е било грешка и то е премахнало приложимостта на Шотландия и шотландското от образа на тяхната марка.

Марк Хогарт, творческият директор на компанията, заяви пред британския Telegraph, че е решил да се фокусира върху островното наследство на марката, отколкото върху нейните шотландски препоръки преди пускането на новата модна колекция на фирмата следващия месец в Ню Йорк.

Други производители също изразиха безпокойство от възможен бойкот на шотландски стоки.

Джим Уолкър, мениджър директор в Walkers Shortbread, казва пред вестника, че компанията му е получила и-мейли и писма от американски клиенти, които са казали, че повече няма да купуват продуктите на марката.

От William Glen & Son, търговец на дребно на уиски, фустанела и сладкиши в Калъндър, признаха, че клиенти са посетили техният офис в Сан Франсиско за да поискат обяснение за решението на шотландските управляващи да пуснат атентатора.

HTML Version:

Text Version:

Марки махат думата ‘Scottish’ от маркетинга си заради пускането на Меграхи

Article Url: