Мебели втора употреба

Всеки от нас си е задавал въпроса дали мебелите втора употреба или преоценените такива ще са удачен вариант за обзавеждане на дома ни. Цените на този вид мебели е изключително атрактивни, а наличието им е голямо. Ако потърсите в обяви ще успеете да намерите мебели втора употреба без особени трудности. sofas_053006-300x147-1

Въпроса е крие ли риск закупуването на такова обзавеждане ? Много от мебелите крият невидими на пръв поглед дефекти, затова избора трябва да е изключително внимателен и прецизен. Покупката от частни лица може да изиграе лоша шега, поради факта че покупко-продажбата се осъществява чрез едно ръкостискане, без договор или някаква касова разписка. В по-късен етап, ако мебелите се окажат повече от повредени няма как да си търсите правата.
mebeli
Но има и други начини за покупка на евтини мебели. При този вариант цените са малко по-високи, но получавате обслужване, касова разписка, гаранция на стоката. Почти всеки фирмен магазин разполага с подобни мебели.

Тези видове обзавеждане се препоръчват за жилища, които ще отдавате под наем, също така този вид решение би бил подходящ, ако и вие самите живеете под наем, не е много удачно да закупувате нови мебели, при положение че след 1,2 или 3 години най-вероятно вече няма да сте в този апарамент.

Имате още едно голямо предимство при покупката на мебели втора употреба или преоценени – това е сроковете на доставка, в повечето случаи тя може да бъде направена до 1-2 дена.

Да обобщим: при обзавеждането с преоценени мебели или мебели втора употреба вие поемате риска от евентуални дефекти, за сметка на ниска цена.