Мираж или истина са ниските цени на имотите

В последно време от почти всички рекламни издания, чрез които се предлагат недвижими имоти във Варна (примерно) за продажба, биваме затрупани с предложения на изключително ниски цени. Дали е такава ситуацията в действителност? Дали са реални предложенията? Единственото което постигат агенциите за недвижими имоти с този маркетингов трик, е да залъжат потенциалните купувачи, че могат да си закупят апартамент във Варна за пример, на примамливо ниска цена. С риск да разочаровам всички, които са повярвали на това ще кажа, че това е най-обикновена лъжа. Между другото за всяка некоректна обява клиентът може да се обърне към Комисията за защита на потребителите.

До скоро най-големият проблем за една коректна агенция за недвижими имоти беше да се пребори с фалшивите обяви, или с други думи предлаганите за продажба несъществуващи обекти. Целта на лъжливите агенции е да привлекат клиенти във фирмата и да им се предложат други имоти, естествено на почти двойно по-високи цени. Клиентът, дори и да е доволен от цената на новия имот се опитва да я понижи още. По този начин продавачът е принуден веднъж да понижи цената до тази, на която брокерът е обявил имотът му и втори път до цената, която купувачът желае. Резултатът – измамен продавач. Какво се случва, ако продавачът откаже да свали цената?

В крайна сметка и купувачите и продавачите стават жертва на лошите практики на някои брокери. Лошото е, че това не спомага да се изчисти името на консултантите, а точно обратното. Още по-неприятно е това, че клиентите не осъзнават нуждата си от професионална консултация. Добри брокери има, има и фирми, които предлагат професионални услуги. Проблемът е само да бъдат открити. В голяма степен тези проблеми могат да се отстранят като продавачите се спират на една фирма и й делегират изключителни права за посредничество. Така имотът ще излиза на реална цена, с реални данни, а на собственикът ще му бъде лесно да контролира работата на неговия консултант.

Автор: Юлия Хвърчилкова

HTML Version:

Text Version:

Мираж или истина са ниските цени на имотите

Article Url: