Музиката в ежедневието ни

Музиката съществува, от както свят светува. Тя е на всякъде в заобикалящото ни ежедневие. Има я сред природата, има я сред децата, в медийното пространство, из обществените места. Тя е навсякъде около нас.

Музиката е това, което може да ни върне десетки години назад във времето и да ни напомни дадено място или хора, с които сме били.

Произлязла е с появата на света и с годините така се е развивала и разпространявала, че в днешни дни може да говорим за различни стилове, жанрове и безброй популярни личности оставили ярки следи в миналото и допринесли с таланта си за бъдещето.

Каква може да е музиката. Тя присъства и във вселите и забавни моменти от живота ни и в натоварените, дори трагични изпитания през, които преминаваме. Музиката е топла, разтоварваща и приятна, когато има светлина и топли тонове, в нея. И обратното, когато е бавна, навяваща тъга, угриженост и болка, музиката е не по-малко необходима и маловажна. Именно за това е нужно да има тон във всяко нещо.

Различните поводи – раждане на дете, сватба, честването на рожден ден, юбилей или просто посещаване на дискотеки са все приятни моменти, когато искаме да кънти забавна ведра музика. Когато повода е тъжен, пагубна загуба на близък човек, тогава отново имаме нужда от утехата на тоновете, но тези, които биха изказали най-точно чувствата на плачещото ни сърце. От музика имаме нужда дори когато изпитваме ярост, напрежение, гняв.

Чрез музиката ние показваме истинската си същност. Това, какъв стил обичаме да слушаме, в какви моменти от ежедневието си изпитваме нужда да слушаме музика, как това велико изкуство ни помага да разберем, какви сме.

Всяка мелодия носи скрито послание – дали става дума за любов, красота, чувства или разкрива тъжни пейзажи. Всяка музика носи красота от съчетанието на тоновете и вечността на мотива поради, който е била създадена.