Най-Смешните и Забавни Комедии

Как се различава класическата комедия от непрестанно излъчваните развлекателни филми – бози? Може би е въздействието им да засмеят дори и най-черногледите зрители или да ви изненадат приятно. Възможно е виновникът да е в добре измислената фабула, с гениална режисура и перфектен тайминг на смешните случки. Но каквато и да е причината, гениалните комедийни филми ни оставят с болки в корема и желанието пак да ги изгледаме. Най-добрите комедии ни помагат да станем съпричастни на радостта на героите, да прогоним мрачните мисли и самите ние да изживеем техните ситуации. Истинските комедии ни карат тайно да се присмиваме на нас самите, на своите собствени инциденти и грешни действия.

Ето една своеобразна подредба на гениалните комедии. Ако сте изпуснали някой от тези класически комедии, момента е да наваксате изпуснатите смях и забава пред екрана:

1. Монти Пайтън и Свещеният Граал

Според много фенове, тази серия е най-добрата от филмите за Монти Пайтън. Свещеният Граал е преразказ на старата история за Крал Артур, но вместо монархът със своите рицари да се подвизава в Камелот, Бог му се явява и му казва да търси свещеният граал. Свещената им мисия преминава в абсурдни битки и рицарите биват отстранявани весело и комично, докато накрая оживяват само двама. Какво се случва след това е една от най-смешните и абсурдни комедии завинаги.

2. Поспаланко / Sleeper/

Комикът Уди Алън е скромен музикант, собственик на био щанд. Лекарска грешка го приспива за 200 години и той се свестява в бъдещето, в един свят утопия, изпълнен с роботизирани полицаи и тайни агенти. Човекът е роб на машините, а Уди Алън ще ви скъса от смях с нелепите ситуации в неприветливото бъдеще.

3. Борат

Една сравнително нова комедия, но въпреки това една от най-гениалните правени някога комедийни филми. Историята показва казахстански журналист изживяващ американската мечта. Отивайки в Америка Борат ще ни забавлява чрез сблъсъка на културите и изумлението на Борат от този нов чуден свят. Борат ще следва своята фантазия, а именно Памела Андерсън, плейбойката, която Борат вижда на плакат.

За сега толкова. Очаквайте скоро ревютата на още няколко комедии, които си заслужават всяка една отделена минута.