Новите потребители на медиите очакват действия от търговските марки

В днешно време се смята, влиянието на новите медии върху марките едва ли може да бъде по-голямо от сегашните нива, но нови данни са на път да променят тази идея.

Ново изследване на Cone Inc. докладва, че сред новите потребители на медиите, внушителните 78% от тях взаимодействат с компании или марки чрез нови медийни сайтове и инструменти, което е с 59% повече от миналата година. Отделно, тези потребители се обръщат към марките по-често: 37% заявяват, че контактуват с марките поне един път седмично, което е повече от миналата година, когато един на всеки четири потребители е използвал медиите по този начин.

Не е достатъчно за компаниите просто да присъстват в новите медии (въпреки че 95% от потребителите го очакват). Потребителите все повече търсят компании и марки не само чрез уебсайтове (58%) и и-мейли (45%), но те търсят и в социалните мрежи като Facebook и MySpace (30%), както и в онлайн игрите (24%).

Като се има предвид негативното отношение на потребителите към изскачащите реклами и други методи за реклама, 43% казват, че те искат да виждат компаниите да рекламират онлайн, което е с 25% повече от миналата година. Особено жените са по-ентусиазирани относно оферти, които включват подаръци, купони или отстъпки (58%).

Може би най-интригуващата част от данните на Cone Inc., е тази, че потребителите твърдо вярват, че новите медии са като улица с два изхода, като 62% казват, че те могат да въздействат на бизнес решение, чрез изразяването на техните мнения в новите медии.

“Около една четвърт са споделили своята гледна точка (24%) или са се свързали с компанията директно (23%). Повечето от потребителите искат дискусията да бъде двупосочна – 74% очакват компаниите да се присъединят към дискусии за техните практики на корпоративна отговорност, които са достъпни чрез новите медии”, се казва в доклада.

Изследването посочва още, че 30% са закупили даден продукт, защото са намерили позитивна информация за него онлайн, а други 23% са сменили марките или са бойкотирали компания, след като са прочели негативни новини за нея.

HTML Version:

Text Version:

Новите потребители на медиите очакват действия от търговските марки

Article Url: