Обзавеждане на дома с интериорен дизайнер

Обзавеждането на дома е невероятно вълнуващ процес, който изисква внимателно съчетаване на предпочитанията на всички членове на семейството, за да се постигне максимален комфорт и елегантност на дома.  Пазарът предлага главозамайващо разнообразие на мебели, бои, осветителни тела, аксесори и това много често води до емоционално закупуване на неща, които се харесват в магазина, но когато се превърнат в част от домашния интериор, те се оказват не толкова подходящи.
Поради тази причина, ползването на услугите на Интериорен Дизайнер не е вече каприз или привилегия само на определени хора, а необходимост при прибягването към която се  пестят време , финанси и евентуални грешки. Поради повишеният брой на интериорни дизайнери, изборът би могъл да бъде затрудняващ и объркващ.

Но когато си избирате интериорен дизайнер , Вие би следвало да се консултирате с няколко различни дизайнера, да обсъдите с тях нуждите на Вашия дом, Вашите предпочитания както и тези на останлите членове на семейството…при което Интериорният Дизайнер ще проведе с Вас обстоятелствен разговор засягащ стилът на живот на семейството и ще го съчетае с архитектурния стил на дома.

Понякога б иха могли да възникнат спорове, тъй като един добър дизайнер би следвало да се съобрази с Вашите желания, но той би следвало да отстоява и на собствената позиция от професионална гледна точка за постигане на красив и практичен интериор. Т.е. от дизайнера се очаква да постигне озни баланс между клиента и интериорния дизайн на неговото жилище планиран от дизайнера, който ще доведе до реализацията на един практичен и уникален дом. Понякога са нужни невероятно малки промени в дома, за да бъде постигнат желаният резулта, и това крие рискове на възмущение от страна на клиента, защо е заплатен хонорар за не фрапантна промяна на интериора?- повярвайте, дизайнерът обикновено е човек с опит, творец, но и  психолог. Ако той е преценил, че това е средата, която остава най-подходяща за темперамента и модела Ви на живот, то доверете се! Рискът да загубите много време и финанси в перманентни промени на интериора и възстановяването на оригиналния облик на интериорния дизайн след тях е максмален в някой случаи. В други ситуации тоталната промяна на интериора е силно препоръчително! – при необходимост мебелите да бъдат изцяло подменени,  също се явява вероятността от възмущение и упрек в шарлатанство, тъй като в мебелите има все още живот… Не бива да се подхожда с недоверие към интериорния дизайнер, това е в ущърб и за двете страни. Поради тази причина внимателно би следвало да направите Вашият избор на интериорен дизайнер, тъй като той би следвало да бъде Ваш психолог, Ваш съветник и приятел с когото би следвало да се чувствате абсолютно комфортно при открита комуникация!

Ето защо консултация с няколко интериорни дизайнери е необходима преди да направите своя избор. Интериорните дизайнери също се вълнуват при започване на всеки един проект, защото дизайнерът се съобразява не със своя собствен стил, а както вече бе споменато – с този на клиента и неговото смейство, при което всеки един нов проект е ново предизвикателство.

С уважение, Ванча Байлова

www.tyionfordesign.com

HTML Version: Text Version: Article Url: