Пеперудена градина

Какво е пеперудено градинарство? Казано по-просто пеперуденото градинарство е изкуството на отглеждане на цветя и растения, които ще привлекат тези цветни и нежни същества във вашата градина. Зарадвайте вашето семейство и вашите посетители с красиви пеперуди в градината, но знайте, че трябва да създадете сигурно убежище за тях. Ако притежавате котки преосмислете плановете си, защото би било жалко да привлечете тези прекрасни насекоми към тяхната смърт.

Дизайнът на пеперудена градина е въпрос на лично предпочитание. Типични точки, да се вземат предвид са размера на вашата градина и вида цветя и растения, които искате да растат там. Изберете стила на градината, която се обръща към вас, но бъдете сигурни, че също така тя съдържа растения и цветя, които се харесват на пеперудите, които искате да привлечете.

Важно е да разберете кои растения и цветя привличат различните видове пеперуди. Тази информация може да се намери в местната библиотека или в интернет според вашите предпочитания.

Да създадете вид на околната среда, които пеперудите намират за привлекателен, вие също ще се нуждаете от вода в някакъв вид. При проектирането на напоителната ситема на градината трябва да се вземе предвид размера на самата градина, а в някои случаи дори няма нужда от водни помпи и други поливни машини. Една къпалня за птички ще изглежда привлекателно за пеперудите, далеч от бездомните кучета или пакостливи кутрета на земята. Плитка чиния на пощата или закачена на едно дърво, ще е също добра съборна точка за пеперудите.

При засаждане на вашата пеперудена градина бъдете внимателни как координирате цветовете, които сте избрали за цветните лехи. Въпреки, че пеперудите не се интересуват от избора на цвят, не искате вашата градина да бъде тюрлюгювеч от несвързани цветове и текстури. Пеперудите са привлечени повече от тези цветя, които имат нектар, отколкото тези с прашец, като орлови нокти, млечок, летен люляк, валериана, маргаритки, дневни лилии и лавандула.

Някои хора намират за полезно да изготвят и цветово оформление на своя план за пеперудена градина, за да видят как ще изглежда готовия продукт. Имайте предвид, че топлите цветове като червено и оранжево са наперени и ефектни. Тези цветове имат по-голямо въздействие от силно зелен фон. Студените цветове, като синьо и лилаво са успокояващи и тонизирщи и работят по-добре с бял контраст, за да създадат облик на свежест и яркост.