Поп-фолк радиата набират скорост и през 2011 година

Най-прочутата агенция за изучаване на онлайн нагласите на населението в Източна и Централна Европа – Гемиус, организира проучване което приключи с резултат който няма да учуди никого.

С петнайсет процента се е увеличило търсенето на поп-фолк радиостанции в България в интернет търсачките сочи изследване направено в началото на тази година. Това едва ли ще учуди някой, като се имат в предвид нагласите на населението, а и трябва да се отбележи, че през първата половина на годината поводите за празнуване са в пъти повече в сравнение с втората. Тази особенност неимоверно спомага за повишаване на слушаемостта на чалга песните.

Радио Веселина и Радио Вероника са категоричен лидер при радиата предаващи такъв жанр музика както чрез ефирната така и чрез по мрежата им. Двете радиостанции владеят почети един и същ пазарен дял (около 30%) сред хората слушащи чалга. Не всички потребители на интернет обаче, могат да се насладят на радио Веселина на своите комютри. Проблема идва от там, че онлайн излъчването се осъществява от IPTV.bg, които от своя страна дават достъп до предаването само на потребители чиито интернет доставчици имат сключен договор с тях.

Радио Веселина
Радио Веселина е една сред първите частни радиостанции в България. Медийната група SBS Broadcasting Group придоби радиостанцията през 2006-та година. Радио Веселина получи голяма финансова инжекция и от този момент излъчва в цяла България от София. В момента радиото може да бъде слушано ефирно от повече от 55% от населението на страната. Има издигнати 16 радиопредавателя в 16 големи областни града.

Радио Вероника
Преди малко повече от месец, радио Вероника стана на четири години. Въпреки крепката си възраст, радиото е широко известно сред любителите на чалгата. Мотото на радиото „Ритъмът на сърцето“ е познато дори и на хората които не слушат радиото. Радиото предава ефирно в градовете: Бургас, София, Велико Търново, Русе, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Варна, като сигнала се улавя и в околните до изброените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.