Портал само за добри новини?

И ние сме като теб – отегчени и омерзени от специално подбраната селекция от най-гнусни събития, поднесени ни от БГ медиите. Това просто ни омръзна. Това просто не е реалността – такава, каквато я виждаме и каквато подозираме че е – както у нас, така и по света. Отвратени сме от клишето „лошата новина продава”. Отвратени сме от евтиното проституиране на медиите с най-низките страсти и най-тъмната страна на човека – неговите страхове.“

– това споделят колегите от екипа на goodnews.bg – първият новинарски портал посветен само на позитивните, „добри“ новини.

Порталът ще предоставя актуални новини за България и Света от всички области на живота. Това, което го отличава от останалите портали е тоталната “цензура” върху негативни, свързани с насилие новини.

Целевата група, към която goodnews.bg има амбицията да се насочи са позитивно мислещи хора, отегчени и недоволни от преднамерено подбрания негативен информационен поток предоставян от огромната част от медиите. Порталът си поставя за цел да отговори на нуждата от новини с човешко лице и да се яви като естествен баланс в гротескната и нереално негативна медийна картина.

За да привлече съмишленици goodnews.bg предоставя възможност за публикуване на лични добри новини. От портала вярват, че това ще разнообрази и оживи сайта, като му придаде лично и непосредствено усещане. Като допълнителен стимул ще се организира постоянна класация и най-добрата публикация ще получава награда от спонсор.

Не е случаен и подбора на логото на сайта – бяла лястовица, символизираща надеждата и търсенето на доброто у хората. Точно тази страна на човека искат да осветят колегите от goodnews.bg, а дали това ще заинтригува негово величество интернет читателят оставяме на времето.

HTML Version:

Text Version:

Портал само за добри новини?

Article Url: