Промоутъри

Нашумяла напоследък професия промоутър, загадъчно как но се утвърждава с огромни темпове в средите на временната трудова заетост. Всеки читател на тази тема ще си зададе въпроса – “ Какво толкова? Просто група хора подаващи хартийки служещи най-често за боклук по така или иначе мрусните ни улици.“ Може би е наистина така. Вероятно на хората им е писнало някой постоянно да им дава насока – „Купете си това, купете си онова ! “ . В днешно време няма нищо по сигурно от безверието на българина относно всякаквите некачествени стоки, продукти и услуги заляли пазара. Постоянно гледаме най-различни пеклами за зле влияещи ни лекарства, за техники които се чупят на 2-3ти ден и на всякъкви други глупости, целящи безвъзмезно да изкара парите ни от джобовете.

Отговорът на тези казоси обаче може да бъде доста простичък. Нека само се обърнем настрани или по-точно към онзи така мечтан живот на запад. Там в съвременната търговия има хора които, опростяват процедурата за купуване. Те са усмихнати винаги, дават възможността на купувача да опита, изпробва и огледа „нещото“ което, ще купува. Та тези хора се наричат промоутъри. Те винаги биха ви дали точната информация със задължителна усмивка, разбиране и търпеливост. Те са съвременния заместител на намръщените лелички в най-често посещаваните от нас турговски обекти.

Така аз стигам до своите убеждения че, би било добре да има такива млади, усмихнати и отвизвчиви хора, които да можем да попитаме, които да са компетентни в областа си, които да ни покажат смисъла от това наистина да използваме нещо. Те трябва да са усмивката, предразположението и съветника във всяка една свера в търговията. Друго си е като са ти поднесли даден рекламен материал по прекрасен начин и са ви казали :

– Това служи за това, можете да го намерите тук и да го използвате по предназначение .

В случая ние вече знаем какво е това, как да го използваме и къде да го намерим ако ни потрябва. Следователно аз считам че няма по-добра реклама от живото доказателство или най-често срещаното в нашите среди препоръка по комшийски.

Привлечени от високото заплащане за сметка на кратък работен ден, мадите кадри оплатняват времето си в сверата на промотирането съчетавайки приятното с полезното.