Реклама на клик? И защо да изберем Google AdWords?

PPC – Сигурно всички знаете какво означава това съкращение, но ще се повторя за тези, които не са запознати с онлайн рекламирането. Това е Pay-per-click система за рекламиране, т.е. плащаш само когато някой интернет потребител кликне върху вашата реклама. Това е един от най-използваните методи за рекламиране на Запад. В страни като Америка малкия бизнес разполагащ с ограничен бюджет за реклама се доверява напълно на такъв вид кампания. Най-използваната платформа за рекламиране е Google AdWords.
Ако се занимавате с малък или среден бизнес в България, значи най-вероятно нямате кой знае какви възможности за реклама. Много от вас се подлъгват с листовки и други презентационни материали, но ефекта е нищожен. Използването на сайтове за колективно пазаруване ви носят приходи, но те стигат само за покриване на текущите разходи. Какво може да се направи за да имате постоянен трафик от хора към вашият сайт и съответно да реализирате продажби?

Вариантите са много, но повечето не са по възможностите на родния бизнес. Сигурно много от вас са чували за Google реклама. Ако не сте, в тази кратка статия ще добиете представа какво представлява тя.

Защо да използвам Google Adwords

Нека да помислим като потребител. Как и къде търсите най-често информация за продукти и услуги? Ние можем да Ви кажем къде търсят повечето хора, може би и Вие и това е именно търсачката на Google. При въвеждане на каквато и да е ключова дума Google ни изкарва няколко страници с резултати свързани с нашата ключова дума. Статистиката показва, че хората се спират най-вече на платените и неплатените резултати от първа страница. Много малък процент от потребителите виждат втората с резултати страница.

Вариантите за Вас да се покажете на първа страница са два: