Сайтове за работа

В България, както и в страните по света, най-добрият начин да намериш качествена работа е чрез познати. За някои позиции обява в сайтове за работа не се пуска, а други позиции се създават, когато има подходящият за тях човек.

Един от най-добрите примери за това как познати и приятели могат да ти помогнат в намирането на работа, е този на моя добра приятелка- Катя. Тя през пролетта между трети и четвърти курс от бакалавърската си степен в Американския университет в Благоевград, идва на кариерно изложение в София, за да си търси работа в областта на финансите. След като обикаля през щандовете на различните компании, тя вижда на един от тях- този на ИТ компанията Телерик, една своя позната от университета. Заговарят се и става ясно, че нейната позната е част от екипът „човешки ресурси” на Телерик, който екип си търси стажант. Катя остава своята автобиография и след седмица получава обаждане от Телерик. Тя е избрана за техен стажант. Въпреки че не е в сферата на финансите, Катя решава да приеме офертата и да прекара три месеца в една от най-бързоразвивашите се ИТ компании. След три страхотни месеца Катя „се влюбва” в професията на ЧР-а и остава дълбоко впечалена от компанията Телерик и екипа й.

През септември Катя се завръща в Благоевград, за да довърши своята бакалавърска степен. Януари получава приятна изненада, защото е поканена да стане част от екипа „Човешки ресурси” на Телерик. Въпреки че много й е харесал тримесечния стаж в Телерик, Катя се колебае, тъй като през цялото си следване се е подготвяла за кариера в областта на финансите. Тя решава, че това е чудесна възможност за нея и въпреки колебанията си приема офертата за работа. Днес, след година, прекарана в ЧР-ския екип на Телерик, Катя не съжалява за своя избор и по щастлива от всякога заради своята работа. Колкото повече навлиза в работата, толкова по-интересна й става. Телерик е невероятно компания, която има изключително добра политика спрямо своите служители. Катя имаше възможността да изкара курс по човешки ресурски към Британска школа, който е на световно ниво, както и цената за него също. Телерик обаче иска точно това- професионалисти на световно ниво.

Катя не съжалява за избора, който е направила преди година, и често съветва приятели и познати да не изпускат възможностите за работа, които им се предоставят. Никога не знаеш дали „пиленцето не е казнало на твоето рамо” точно днес.