Сватбата на един принц

britains-prince-william-smiles-as-he-walks-with-his-girlfriend-kate-middleton-at-raf-cranwell-central-england-2В края на миналата година Кралският двор на Великобритания обяви годежа на Принц Уилям и Кейт Мидълтън. И след като всички жълти вестници и списания раздухаха скромния произход на младоженката, сватбата е сред най-очакваните събития през 2011 г..

29 април – датата, за която е насрочено щастливото бракосъчетание, ще бъде официален почивен ден за цялата страна. Според премиера Дейвид Камерън по този начин всички поданици на Кралицата ще имат възможността да празнуват подобаващо. Според анализатори обаче това ще коства на икономиката на Острова около 5 милиона паунда, тъй като предишната седмица е Великден, а понеделникът след сватбата също е официален празник – това прави две седмици с по 4 почивни дни.

Въпреки това, настроението на острова е приповдигнато още отсега. Сватбата ще се проведе в историческото Уестминстърско Абатство в Лондон (самолетни билети от Wizzair), където през вековете са се бракосъчетавали още 15 особи с кралски произход и по думите на престолонаследника ще е приятно изживяване за цялото семейство и отбран кръг приятели.

Сред поканените обаче не е Сър Елтън Джон – един от близките на покойната Принцеса Даяна. Той споделил, че не очаква покана да свири на сватбата, защото не е толкова близък на Принц Уилям и неговата годеница. Но все пак той се пошегувал, че може да изсвири нещо пред Абатството.