Сватбата – трябва ли ви агенция

Наскоро се ожених и много се чудех дали е необходимо всичко да бъде органинизарано добре или просто да поканя някакви хора на ресторант. Неминуемо се сблъсках с доста организационни проблеми и определено ако можех да върна времето щях да наема една професионална сватбена агенция та да свърши работата като хората.

Аз не си представях, че толкова много неща трябва да се правят, че човек да си организира сватбата, но ето че така се получи. Ако трябва да ги изброя всичките сигурно и три дни и нощи няма да ми стигнат.

Диджея

Ето това е най-важното звено за една сватба. Той е човекът, който прави шоуто и води празнеството като един водещ. Ако тук човека е слаб и не е професионалист, то възможно е и цялата сватба да пропадне. Нужно е да може и да отказва на подпийнали гости, които искат например да лудуват на чалгария и друг вид такава музика, която не се харесва на гостите.

Ресторанта

Изборът на ресторант също е от изключително голямо значение. Не толкова заради ястията, които се предлагат в него, колкото до функционалността му и дали е подходящ за такъв тип празненства. От друга страна е важно и все пак какво е менюто, дали алкохола може да се внесе за да донесат сватята домашна ракия, домашно вино и други такива благинки. Моето тържество се състоя в един изключително приятен италиански ресторант с градина и доста богато меню от всякакви мезета и ястия.

Аксесоарите

Украсата например е доста важна – тя създава цялостното усещане. Гледайте да комбинирате масите така че да има повече хора на една маса. Така и украсата ще излезне по-евтино. Що се отнася за колата, най-добре помолете приятели, които са се женили вече да ви заемат механизма за прикачане на украса към колата, защото струва около 20 лева и е абсолютно безмислен. Бутониерите, което е цветето на ревера гледайте да са по-малки, че много клюмват иначе и изглеждат не дотам елегантно.

Пригответе си поне един месец нерви и доста време, защото не е изключено да ви се обаждат по сто пъти и да ви питат различни неща. То и затова е по-добре с агент та да не ви занимават постоянно.