Спри цигарите бързо и лесно без да напълнееш!

Ендогенното дишане в борбата с тютюнопушенето

Как да спра цигарите?

Този въпрос си задава всеки пушач. И въобще възможно ли е това?

Нашият отговор е – ДА! Всички могат да спрат цигарите и това е много лесно.

Тютюнопушенето е тежка болест, която, за щастие е излечима, въпреки, че не на всеки се отдава да се излекува от нея.
Доколкото никотиновата зависимост е подобна на наркотичната, мнозина не могат да се откажат от това пристрастяване сами.

Тези, които спират цигарите, изпитват синдром на абстиненция, който се характеризира със симптомите на психически и физически дискомфорт.

Преминаването към по-леки цигари не е оправдано, а начинът на постепенното отказване е малко перспективен. Да. Ще НАМАЛИТЕ цигарите, но продължавате да се тровите.

И в същото време пушачите постоянно се питат „Как все пак да спра да пуша?“ и са готови да похарчат поредните 100 лв за консултация с психолози или лекари, които уверяват пациентите си в ефективността на техните методики.

Фактите сочат, че болшинството, обърнали се за помощ към такива специалисти се връщат обратно към никотиновата зависимост.

Явната вреда от тютюнопушенето е налице, но други, по-мащабни обществени проблеми ни принуждават да отнесем този вреден навик в графата „незначителен враг“.

Сблъскването със синдрома на абстиненция, огромното количество житейски проблеми правят самото желание да се откажем от този пагубен навик трудно осъществимо.

Има ли средство, което да ни помогне да се откажем от пушенето естествено и лесно – без странични ефекти от абстиненция и напълняване?

С цялата ни увереност заявяваме – да, има такова средство!

Тютюнопушеното, както алкохолизма и наркоманията, са придобили мащабите на пандемии. Това значи, че е необходим революционен подход за лечение от тях.

Намерен е този начин, който ще промени създалата се ситуация!

През 1995 год. руските учени Владимир Ф. Фролов и Евгений Ф. Кустов обобщавайки опита на древните и съвременни дихателни техники, доказват, че:

УСТОЙЧИВОСТТА КЪМ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ТОВА КАК ФУНКЦИОНИРА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА.

На базата на тези изследвания те създадоха:

-технологията на Ендогенно (клетъчно) Дишане. За да се усвои тя изобретяват

– специален уред

В своето изобретение учените са „механизирали“ дихателната гимнастика на йогите пранаяма.

Чрез дишане с уреда се пресъздава ефекта на разредения високопланински въздух.

Въздухът, който се образува при това дишане е с качеството на въздуха, например, на Рилските езера.

Дълголетниците живеят до 100 години, защото високо в планините въздухът е разреден – в него се съдържа ПО-МАЛКО кислород и ПОВЕЧЕ въглероден двуокис.

Дихателният процес само започва в белите дробове, а след това протича във всички клетки на нашето тяло.

Активизирайки работата на клетките, възстановявайки способността за насищане с енергия и самопречистване, Ендогенното Дишане формира в организма ново ниво на здравето.

Това е мощен оздравителен механизъм, който няма аналог!

Известно е, че в древни времена хората са живеели по около 100 години и за това се споменава още в библията. Изследванията на учените потвърждават, че причината за дълголетието на древните хора е различният газов състав на атмосферата в онези времена. В нея е имало ПОВЕЧЕ въглероден двуокис.

С времето съставът на атмосферата се е променил и в резултат на това се е съкратила продължителността на живота на човек.

Звучи като парадокс, който противоречи на традиционните ни представи. Та нали дълго време науката изучаваше основно кислорода и неговата роля за дишането.

Благодарение на това в нашето съзнание се е запечатал стереотипа: трябва да се диша дълбоко, за да може в организма да постъпи колкото се може повече от полезния кислород и да се отдели въглеродния двуокис.

И докато ние повече от сто години „се занимавахме“ с кислорода, се оказа, че въглеродният двуокис е изключително полезен за жизнената дейност на нашия организъм.

Сега учените са установили, че за доброто здраве на човек е необходимо да се поддържа определена концентрация на въглеродния двуокис в белите дробове, кръвта и тъканите. За това много настойчиво са твърдели такива адепти на лечебно-оздравителното дишане като Бутейко и Стрелникова и именно на това се основавали древните дихателни методики.

У пушачите, по правило, функциите на дихателната система са значително занижени. Техните бели дробове не могат пълноценно да изпълняват основната си функция – вдишване и издишване.

Причината е, че при пушене върху алвеолите се утаява катран, вследствие на което те губят своята еластичност, стават слепени и запълнени със слуз.

Енергията, която е необходима на организма, се получава в резултат на химични реакции от свързването на кислорода и въглеродния двуокис.

У пушачите е обратното – никотиновата киселина поразява въглерода и организмът не получава необходимата енергия.
Ендогенното дишане отстранява този дисбаланс, като нормализира правилното съотношение между кислород и въглероден двуокис чрез създаване на налягане в белодробната система.

Благодарение на това дишане:

– се подобрява кръвния поток, – възстановява се работата на кръвоносните съдове и капилярите у пушачите и

– се отстранява блокирането на хемоглобина в кръвта от въглеродния двуокис на цигарения дим.

Всички нарушения в сърдечно-съдовата система изчезват и храненето на главния мозък се възстановява.

Тютюнопушенето доставя удоволствие на пушачите. Затова, независимо от очевидната вреда, хората не желаят да се отказват от него.

Ефектът на удоволствие, който се постига кратковременно при пушенето, може да се поддържа продължително време като се използва новото ендогенно дишане.

Повишаването на енергетиката на клетките стимулира активизирането на ендорфини – „хормоните на щастието“, които притежават меко наркотично действие.

Приятните усещания в този случай съвпадат с полезните ефекти, които произтичат в организма вследствие на повишаване на енергетиката.

У пушача състоянието на възбуда и еуфория периодично се сменя със застой и дискомфорт. Последните изчезват като се изпуши поредната цигара. По този начин човек се намира в състояние на никотинова зависимост.

И тук на помощ идва Ендогенното Дишане. Постепенното повишаване на енергетиката намалява усещането за дискомфорт. Желанието отново да се запали цигара вече не е толкова силно.

Едновременно с това:

– намалява удоволствието от пушене, – степента на възбуда, – честотата на пушене,

– намалява неговата привлекателност.

Нашите наблюдения върху пациентите пушачи, които започват да дишат ендогенно надминават представите ни – те се освобождават от никотинова зависимост само за 2-3 месеца! Завинаги!

Те са победили тази пагубна зависимост без антибиотици, диети, нарушаване на теглото и синдром на абстиненция – усложнения, които обикновено съпровождат спирането на цигари.

Също така те са се спасили и от множество заболявания, предизвикани от пушенето.

Без използването на скъпо струващи медикаменти и изискващи време медицински процедури Ендогенното Дишане ефикасно Ви спасява от тютюнопушенето.

Дихателните процедури не предизвикват странични ефекти, а напротив, оказват оздравително, общо укрепващо и подмладяващо действие върху целия организъм.

Лесни за изпълнение упражнения от 10-20 минути на ден са променили живота на хиляди хора – ще променят и Вашия!

Пред Вас вече не съществуват проблеми, свързани с пагубните зависимости, съответно и с Вашето здраве! Не пропускайте шанса да приложите този универсален оздравителен метод!

HTML Version:

Text Version:

Спри цигарите бързо и лесно без да напълнееш!

Article Url: