Заглаждането на бетон – бързо и лесно

Бетонирането на площи е процес, при които за обработката на самия бетон се използва различна лека строителна механизация, за да бъде с по-здрав и с по-дълъг живот.

При самото му наливане с електрически вибратор се изкарват на повърхността му въздушните мехурчета. Това го усилва и заздравява едновременно. Преди да е изсъхнал се заравнява с мастар.

Вибромастарите или т.нар. виброрейки са машини с ергономичен дизайн, лесни и удобни за употреба. Те са често ползвани за изглаждането на неравностите по повърхността на бетона. Ако не разполагате с мастар Вие може да го наемете от фирмите, които отдават под наем машини и оборудване. Вибромастара е евтин за поддръжка, много компактен за транспортиране и почистване.

Той може да бъде единичен и двоен. Единичната вибродъска е подходяща за заглаждането на малки и средно големи площи, ползвайки се само от един човек. Двойният мастар е за заравняването на големи терени и се използва от трима души. Мастарите се предлагат с 4 – тактови бензинови двигатели и ножове с различни дължини, зависимост от нуждите на потребителя. По този начин компактирането и подравняването на различни по големина бетонови изливки се улеснява многократно. Самото заравняващо острие на рейката е произведено от кух алуминий, което гарантира качеството на работата .

Бензиновия мастар за бетон може да се използва и за работа в закрити помещения. Той може да бъде стандартен или плоскостен. Разликата между двата мастара е в това,че стандартния се контролира по-лесно и е по-удобен за подравняването на големи площи от плоскостния вибромастар. Със стандартната вибродъска може по-бързо, без да губите време да заравните колкото е нужно бетон.

Един стандартен мастар средно тежи 12.5кг и е с мощност към 1.6 к.с. Вие може да го използвате с дължина на ножа каквато Ви е необходима .Стандартните дължини за виброрейките са 1.5м, 2.0м, 2.5м и 3м. Някой мастари са с гумени уплътнения, които намаляват вибрацията при експлоатация и осигуряват доплънителен комфорт.