Стартира уникален за България имотен портал за директни продажби от строители

От днес търсещите имоти в България и по света ще могат да ползват услугите на един нов вид портал – www.developerspropertyindex.com

Developers Property Index e името на най-новият сайт за недвижими имоти в интернет пространството. Специфичното тук е, че поради финансовата криза собствениците смело са решили изцяло да изключат участието на агенции за недвижими имоти. Обяви могат да публикуват само частни лица и строителни компании. „ Взимайки това решение да предлагаме имоти директно от строителите, ние един вид построихме липсващия мост между тях и крайните купувачи, тъй като видяхме,че поради фалита на множество посреднически агенции, инвеститорите не могат да разчитат на тях и търсят алтернативни варианти за продажба на обектите си. От друга страна по този начин улесняваме максимално и двете страни. Едните правят реални продажби,а купувачът получава по-ниска цена, спестявайки от комисионни за посредници”, така коментира идеята за уабсайта мениджърът Адам Кол.

Адам Кол и Марк Бишоп са сътрудници в Developers Property Index Ltd. . Заедно са в бранша на недвижимите имоти повече от осемнайсет години, работейки в Испания,Франция и през последните пет години в България. Марк Бишоп пояснява още: „При този икономически климат международните, а и не само, купувачи на недвижими имоти търсят изгодни сделки на разчистващия се лека-полека пазар. Абсолютно всички имотни портали в България листват оферти най-вече от агенции, някои от които рекламират „без комисион”, „ директно от строителя” и това заблуждава клиентите, че преговарят със собствениците, а реално не е така, и много хора остават излъгани и разочаровани. Във Великобритания например има поне десет аналогични интернет портала, които се движат с пълна сила. Тук обаче, забелязахме дупка при имотните сделки. Голяма част от купувачите използват агенциите само за оглед на харесаните от тях обекти, а после бързо търсят начин да се свържат директно със строителя. Ето сега, ние предоставяме шанс и на търсещите имоти в България, и на компаниите да се договарят честно, директно и реално един с друг. Имайки предвид, че вече 80% от запитванията идват от интернет, ние даваме на строителите една платформа, на която да изложат и презентират собствените си обекти пред купувачи и инвеститори от цял свят, които при други обстоятелства няма как да достигнат. Колко от тези потенциални клиенти познават добре нашите строителни компании? Ние им даваме така нужните отговори: Коя е фирмата инвеститор на обекта? Как можем да се свържем с тях? До каква степен е процеса на строеж и какви апартаменти са останали за продажба? Кога можем да организираме оглед на обекта и обсъдим цената директно с представителите от отдел продажби на съответната строителна компания? и т.н., „

Двамата мениджъри също така поясняват, че нямат за цел да изместят изцяло агенциите, а да предоставят на строителите още един начин да промотират и продадат своите обекти, имайки повече контрол над тях. Всяка една компания или собственик ще притежава собствена секция в портала и може да листва колкото обекта желае,без ограничения на български,английски и руски. Униклна ротационна система с банери в началната страница съобщава за текущи промоции, изменения или нови обекти. Освен задължителната търсачка за имоти по зададени от клиента критерии, сайтът предоставя и секция с новини и анализи от сектора на строителството, мебелни фирми, адвокатски и финансистски дружества, дори и секция с имоти, притежание на банки.
Амбицията на собствениците на Developers Property Index е порталът

да добие широка популярност, тъй като вече голяма част гръцки и руски строителни компании са заявили желание за участие .

HTML Version:

Text Version:

Стартира уникален за България имотен портал за директни продажби от строители

Article Url: