Съвети за подобряване на Вашето здраве

Искате да подобрите вашият тонус и здравословно състояние, но не ви харесва никое от известните решения? Ето няколко прости правила, които ще помогнат на всеки, който има желание да подобри своето здраве:

1. Яжте Здравословно – Лесно е да се каже, но е трудно да се направи, като имаме в предвид некачествените храни, които ни заливат и изкушават. А здравословното хранене е едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразяваме, ако искаме да имаме отлично здраве. Всеки знае това, но за болшинството е неприятно да се прави. Но все пак ето няколко стъпки с които да се съобразявате:

  • Ограничете солта.
  • Ограничете приема на рафинирани храни и на храни с неясно съдържание.
  • Приемайте зеленчуци, например Спанак, който е богат на витамини и желязо
  • Бананите съдържат вещество, което регулира кръвното налягане, така че похапвайте си от време на време.
  • Яжте риба най-малко веднъж седмично – рибата е богата на протеин, омега 3 мастни киселини, витамин Б калций.

2. Правете редовно упражнения – Не е нужно да спортувате, за да се поддържате. Всеки ден след ставане правете по 10 минути раздвижващи движения. Ще ви се отразят разсънващо и тонизиращо много по-добре от кафето. А ако работите близо до вкъщи, защо да не отидете пеша на работа. Стремете се да се разхождате когато имате възможност.

3. Пийте много вода – Тялото ви се нуждае всеки ден от няколко литра вода за да бъдете здрави. Дали ще пиете вода, или плодови сокове е без значение, но избягвайте газираните напитки, особено тези с вредните подсладители – просто няма такова нещо като полезен захарин, всичките са вредни.

4. Почивката е ключът към вашето здраве – Дори и да се съобразявате с горните точки, ако не си почивате редовно и качествено, спукана ви е работата. Претоварването действа много лошо на вашето тяло и бързо ще влоши здравният ви тонус. Така че когато ви се отдаде възможност, дори всяка седмица ходете на почивка, дори да е само излет в планината.

5. Намалете Стреса – Вече на всеки е ясно, че стреса влия лошо на здравето. Но болшинството хора не се замислят над този проблем. Редуциране на стреса при всеки индивид е строго специфично. Потърсете вас какво ви успокоява и го прилагайте, когато сте ядосани. Ето ви няколко съвета :

  • Слушане на музика
  • Медитация
  • Йога
  • Четене и мн мн други

Начините да възстановите здравето си, само трябва да проявите желание и да ги прилагате. И съвсем скоро ще се почувствате много по-добре.