Тенисът на маса става все по-популярен спорт

Знаете ли, че тенисът на маса е един от спортовете, които се практикуват най-много в света? Той е много популярен в Азия, а сега тази популярност се разпростира из Европа и Африка. Този спорт е подходящ за хора от всички възрасти и не е нужно да си професионалист, за да го играеш. Играта се рекламира с това, че упражнява и двете – тялото и ума, помага за развиването на координация и е забавно да се играе.

Искате да научите повече за играта и да се пробвате да я играете? Не е толкова трудно да играете тенис на маса. Просто трябва да връщате едно топче по една дълга маса. Е, да играете тенис на маса добре са необходими скорост, сила и бързина, а да не забравяме и умение, координация и ловкост.

Тенис на маса се играе на специална маса, която е около 274 на 153 см и тя може може или да е солидна и неподвижна, или да е сгъваема и да може да се прибира след игра.

Някои хора могат да кажат, че играете пинг-понг и това не е далеч от истината. Но един истински състезател по тенис на маса може дори доста да се обиди, ако му кажете това.

И така, какво е това, което толкова пленява хората в тази игра? Това е игра, която се играе от доста години, може да се практикува както на открито, така и на закрито и изисква много малко оборудване. На много места екипировката, която е необходима за игра се предлага безплатно за ползване от желаещите. Това обикновено е в спортни зали, възстановителни центрове, социални клубове и т.н.

Повечето хора са виждали други да играят преди те да са опитвали и си мислят, че това е лесно. Това е разбираема грешка, но за да станеш добър играч на тенис на маса се изисква нещо повече от желание. Трябва да се научиш да играеш на маса с малка площ и с леко и малко топче. Изискват се светкавични рефлекси, страхотна ловкост и до известна степен добра физическа подготовка. Ще трябва още да научите и различни техники за забивки и въртене на топчето.

Може да започнете да се учите като се запишете да посещавате местен спортен център и дори да наемете личен треньор. Тази игра, както всяка друга, също трябва да се научи да се играе правилно още от самото начало. Ако се научите неправилно, ще ви е много трудно след това да се отървете от лошите навици.

А сега, излезте, запишете се в някоя спортна зала и се научете да играете тенис на маса. Ще се изненадате от броя на хората, които я играят, а популярността и все повече расте. Купете си хубави хилки и топчета и може да се упражнявате дори вкъщи на стената. Е, да се надяваме, че имате сговорчиви съседи. И без значение каква е възрастта ви, тази игра ще ви се отрази добре.