Топ 10 места, които никога няма да посетите

Светът е пълен с тайни места, които или не знаем или просто не можем да посетим, колкото и да искаме. Този списък преглежда десет от най-интересните места, които са затворени за широката публика.

Светът е пълен с тайни места, които или не знаем или просто не можем да посетим, колкото и да искаме. Този списък преглежда десет от най-интересните места, които са затворени за широката публика.

Номер 10: Межгорие

Межгорие е затворен град в Русия за който се вярва, че подслонява хора, които работят в топ секретната планина Ямантау. Градът е създаден през 1979 година. Ямантау е най-високата планина в южен Урал и се извисява на 1649 метра над морското равнище. Заедно с планината Косвински (на 600 километра на север) са подозирани от САЩ, че са огромни ядрени лаборатории или бункери. Големи изкопни работи са фотографирани от американски сателити в края на 90-те години на миналия век по времето на управлението на Борис Елцин. Два гарнизона са разположени на върха на лабораторията. На поставените въпроси от САЩ, Русия отговаря уклончиво за това какво се случва в планината Ямантау. Отговорите им варират от мина, място, където се пазят руските съкровища, зона за складиране на храна и бункер за лидерите в случай на ядрена война.

Номер 9: Секретните архиви на Ватикана

Архивите всъщност не са секретни, въпреки името им. Можете да видите който документ искате. Но не можете да влезете в архива. Трябва да подадете молба за това. Въпреки глупавото представяне на архивите във филма на Дан Браун и Рон Хауърд (Ангели и Демони), почти всички документи могат да бъдат прегледани и няма копия на велики покрити научни открития или велики творби, които са забранени. Единствените документи, които не можете да видите са тези, които са на по-малко от 75 години, за да се предпази дипломатичната и правителствена информация. Секретните архиви на Ватикана са 84 километра лавици, а в каталога от който може да избирате има над 35 000 тома.

Номер 8: Клуб 33

Въпреки публичното незнание, Дисниленд има лиценз за продажба на алкохол, който се използва, когато мястото затвори за широката публика и започнат частните партита. Но има едно място в Дисниленд, което е постоянно отворено и продава алкохол – клуб 33. Това е частен клуб, разположен в сърцето на Ню Орлеанската централна секция на Дисниленд. Мястото се разпознава по гравинария на табелата номер – 33. Таксата за допускане в този клуб варира между 20 – 30 000 долара, а с членството се получава и паркомясто. Ако искате да се присъедините, трябва да се наредите на опашката и да почакате точно 14 години.

Номер 7: Московското метро – 2

Метро-2 в Москва е тайна подземна система, паралелна на официалното метро. Предполага се, че системата е построена по времето на Сталин, а КГБ и е дало името D-6. Руските журналисти информират, че съществуването му нито се потвърждава, нито се отрича от ФСБ или администрацията на московското метро. Според слуховете дължината му е дори по-голяма от това на официалното. Предполага се, че се състои от 4 линии и лежи на дълбочина между 150-200 метра. Свързва Кремъл с централата на ФСБ, правителственото летище Внукново 2 и подземният град Раменки, както и други места от национално значение.

Номер 6: Белият клуб на джентълмена

Белият е най-ексклузивният Английски клуб на джентълмените. Създаден е през 1693 година от италианеца Франческо Бианко (бианко означава бял), за да предлага току що открития топъл шоколад, но с годините става типичен (но изключително ексклузивен) клуб на джентълмените. Клубът е известен със своята комарджийска книга в която членовете правят какви ли не странни залози. Един от известните такива е за 3000 паунда, като залога е бил за това коят от двете дъждовни капки на прозореца ще стигне края на прозореца първа. Жени не се допускат в клуба. За да бъдете поканен (ако сте мъжJ), то това трябва да стане от действащ член, подкрепен от още двама такива. Освен ако не сте част от кралското семейство или не сте изключително богат и овластен човек от политиката или изкуствата, най-вероятно никога няма да получите покана.

Номер 5: Област 51

Област 51 е прякор на военна база, разположена в южната част на Невада на 133 километра северозападно от Лас Вегас. В центъра и, на южния бряг на езерото Грум се намира голямo военно летище. Главното предназначение на базата е тестването на нови военни самолети и въздушни оръжия. Секретността обгръщаща базата я прави чест обект на конспиративни теории и централен обект на НЛО фолклора. Знакът, който виждате на снимката гласи, че ще бъде използвана смъртоносна сила срещу този, който прекрачи границите и.

Номер 4: Стая 39

Стая 39 или Бюро 39 е една от най-секретните организации в Северна Корея, която търси начини да снабди с валута председателят на комисията за национална защита Ким Джонг Ил. Създадена е в края на 70-те години на миналия век. Описва се като основна част на така наречената „съдебна икономика” центрирана около династията Ким. Не се знае как се е стигнало до това име. Много малко се знае за стая 39 заради нейната секретност, но се спекулира, че организацията използва между 10 и 20 банкови сметки в Китай и Швейцария за пране на пари и незаконни сделки. Предполага се също и че стая 39 е замесена в трафика на дрога и незаконната продажба на оръжия. Знае се със сигурност, че организацията има 120 чужди търговски компании под нейна юрисдикция и е под директният контрол на Ким Джонг Ил. Северна Корея отрича стая 39 да се занимава с незаконна дейност. Предполага се, че стаята се помещава в партийния дом в Пхенян, столицата на Северна Корея.

Номер 3: Олтара Исе Гранд

Този олтар или по – точно комплекс от олтар, защото има над 100 – се намира в Япония. Посветен е на Аматерасу (богинята на Слънцето) и съществува от 4 век преди Христа. Главният олтар съдържа най-важната вещ в имперската история на Япония – Наику. Това е огледалото от японската митология, което се е озовало в ръцете на първите императори. Олтара се разрушава и построява наново на всеки 20 години в съответствие с идеята за смърт и прераждане. Следващото разрушаване-построяване е през 2013 година. Това е едно от най-недостъпните места за обикновенните хора. Никога няма да влезете там, защото се допускат само монаси и те трябва да са част от императорското семейство. Така че ако нямаме някой японски принц или принцеса между нас, никой от нас няма да види повече от Исе Гранд, от покрива на Олтара.

Номер 2: Маунт Уедър Имерджънси Оперейшън Център

Това място е не само затворено за широката публика, но е и място, което те се надяват никога да не посетят. В повечето филми за края на света с които ни залива Холивуд, обикновенно винаги има секретна база, където американските висшестоящи и избрани хора се надяват да избегнат апокалипсиса. Маунт Уедър Оперейшън Център е точно едно такова реално място. Издигнато е през 50те години на миналия век, заради студената война, но си работи и днес. Това място е последната надежда. По очевидни прични работите, които стават там са строго засекретени.

Номер 1: РАФ Менуит Хил

РАФ Менуит Хил е британска военна база с връзки към глобалната шпионска мрежа EШЕЛОН. Мястото съдържа сложна сателитна мрежа на земята, готова да пресреща комуникации и да предупреждава за всякакви атаки. Това е най-големята електронна наблюдателна станция на света. Станцията се ползва за земна база на много сателити, контролирани и от Агенцията за национална сигурност на САЩ. ЕШЕЛОН е създадена, за да прихваща комуникациите на Съветския Съюз и съюзниците му от Източна Европа по време на студената война в началото на 60те години. След края на студената война се е специализирала, в издирването на терористи, наркокартели и политически и дипломатически данни. Има и някои доклади, че е използвано за търговски шпионаж и се вярва, че филтрира всички телефонни и радио връзки на определени държави – екстремно нарушение на личната свобода.