Туристическа екипировка за евтино лагеруване

Живота е като реклама на MasterCard, същото се отнася и за лагеруването. Това означава, че всичко си има цена, но само натрупаните спомени са безценни. А спомени могат да се трупат и без това да ви струва скъпо. Можете да увеличите забавлението и в същото време да намалите разходите, ако знаете как да го направите. Най-ефективният начин да изживеете една незабравима ваканция е като си съставите бюджет и следвате тези съвети за евтина почивка. Ключът е в това да разполагате с някои ключови неща от екипировката за лагеруване, които могат да се използват по различни начини и които ще можете да използвате дълго време. Това ще ви позволи да се наслаждавате на предимствата на оборудването без да ви притеснява дългосрочния ефект от цената му.

Обезсърчаващо е да се опитвате да си набавите качествена туристическа екипировка при положение, че разполагате с ограничени средства, но все пак е постижимо. На първо място, съставете си списък с нещата, които са най-необходими. Местонахождението на къмпинга или мястото, където ще се установите, както и пътните разходи, за да стигнете до там, са неща, с които трябва да сте наясно. След това помислете за водата и храната необходими ви за целия престой. Други важни неща, за които трябва да помислите докато съставяте списъка си с необходима туристическа екипировка, са фенери или фенерчета, които да са издържливи и допълнителни батерии за тях, многофункционално швейцарско ножче, комплект за първа помощ и кибрит или запалка, за да има с какво да запалите лагерен огън. Другите неща от туристическото оборудване като палатка, спални чували, туристически столчета и т.н. ще направят изкарването ви приятно и ще ви гарантират, че ще бъдете на сухо и топло, ако времето се влоши.

Второстепенно място в списъка ви с туристическо оборудване заемат нещата свързани с вашето хоби. Това е оборудването свързано с каране на велосипед, ловуване и риболов, екипировка за водни спортове и други.

Място, където да се установите и как се стига до там

Местата в къмпингите обикновено не струват много, но все пак преди да тръгнете може да се обадите на място, за да проверите. Вземете под внимание дали там, където сте решили да ходите има осигурена течаща вода, условия за къпане и тоалетна, електричество. В зависимост от тези условия може да решите да добавите или махнете някои неща от списъка си.

Храна и вода

В списъка си може да добавите и хладилни чанти, съдове за вода, чинии и прибори, които могат да са и за еднократна употреба. Да инвестирате в такива за многократна употреба е предимство за тези, които лагеруват често, а също така с това допринасяте за опазването на природата. Вземете достатъчно храна за целия ви престой и се въздържайте от малотрайни продукти доколкото е възможно.

Туристическа екипировка и инструменти

Има няколко неща, които са основни за туристите. Многофункционалното швейцарско ножче или инструмент са важни за безпрепядственото ви лагеруване. Многофункционалният нож за оцеляване ще ви послужи добре ако случайно ви се наложи да опъвате и режете някаква връв, която да задържи палатката ви, ако времето се е влошило. С него също можете да си отваряте консерви, да чистите риба и да поправяте друго оборудване, ако има нужда. Има най-различни видове и марки ножове на пазара. Намерете такъв, който да е хубав и качествен и го носете със себе си всеки път, когато пътувате.

Качествените фенери са също важна част от туристическото оборудване. Най-рентабилни са LED фенерите или челниците. Те издържат повече време от обикновените фенери и са по-издържливи на външни влияния. Това е важно ако ще лагерувате дълбоко в гората, където бързо се стъмнява или ако ви се налага да вървите в тъмното. Издържливите и качествени фенери ще ви дадат допълнителна сигурност. Фенерите с LED осветление обикновено струват малко повече от обикновените, но тяхната издържливост и яркостта на светлината, която излъчват, ги правят умна инвестиция.

Общата сума на туристическото и къмпинг оборудване, от което ще имате нужда, не е голяма, още повече като имате предвид, че това са неща, които ще използвате многократно. За това, когато си купувате палатка и спални чували, многофункционален нож и фенер, харчете парите си умно и се екипирайте с качествени продукти, за да може да ви служат с години напред. А това означава повече хубави спомени.