Хубавото време в Пекин

beijing-suggested-itineraries-2Ако имате намерение да отделите малко време, за да посетите Китай, сега е най-подходящият момент. Плодните дръвчета цъфтят с омайващи цветове, лекият полъх на вятъра гали нежно кожата, а небето придобива нюанс на синьото като в детските книжки с приказки. До Пекин летят редовно Malev Hungarian, а ето и нашите предложения за настаняване и разходка.

В китайската столица има голям избор от хотели от всякакъв клас, но може би е добра идея да погледнете на пътуването си по един по-особен начин. Например като на идеална възможност да спите… върху Великата китайска стена!

Предлагат се два типа нощувки – в хотел в подножието на стената или върху самата стена, под закрилата на наблюдателна кула, или направо под звездите. Спални чували и постелки ще ви бъдат осигурени от туристическата агенция, към която резервирате това вълнуващо преживяване. В повечето случаи с вас ще има гид, който ще ви поднесе закуска и ароматно кафе, а след това ще ви поведе на приятна сутрешна разходка по протежение на единственото съоръжение, създадено от човека, което се вижда и от космоса.

Езерото Хухай също е добра опция за прекарване на един спокоен ден. През пролетта по неговата повърхност започват да се плъзгат десетки малки лодки под наем. Красивите брегове на езерото са чудесно място за разходки и пикник. А ако сте фотограф, това място е дар от небесата – пейзажът е прелестен, а светлината по това време на годината е ярка и кристално чиста. Пролетното настроение в Китай определено е с една идея по-приповдигнато отколкото у нас…

852556-night_beijing-beijing