Часовниците бижу, аксесоар или необходимост?

Ръчните часовници, са най-разпространеният вид часовник. Използва се и до днес макар и не толкова, за да измерват времето, а като аксесоар.

Първите часовници били задължително с механично задвижване. С напредване на технологиите, механизмите използвани за измерване на времето също се развиват. От слънчеви, водни, пясъчни, механични,към кварцови или електромагнитни.

Преди ръчните часовници да станат популярни, повечето часовници са били джобни часовници. Те често са имали корици и са се носили привързани към верижка.

В началото на 1900г, ръчните часовници са наричани гривни. Носели са ги предимно жени, това е бил техният аксесоар. Това статукво се променя през Първата световна война. За войниците на бойното поле джобния часовник вече не е бил практичен. Те прикрепяли джобните си часовници на китката, чрез кожена каишка.

А какви са сега часовниците?

Механични, кварцови, хронографи, LED часовници, със кожена каишка, с метална верижка, със силиконови каишки, с каучукови каишки, дори полиуретан( много приятни на допир).

Какво ценим в един часовник?

Как изглежда? Каква марка е? Колко струва? Какъв цвят е? Какви функции има?

Ух, как да изглежда? Ами голям циферблат, дебела верижка, много стрелки в стил водомер:) То това е на мода нали!

А сега де каква марка да е? Ами швейцарска те нали са най-престижни, най-точни. Швейцарски трябва да е ама защо са толкова скъпи? Нека да разгледаме репликите на тези часовници. Вече цените падат с пъти надолу. Даже със стотици пъти надолу. Кой ще разбере, че часовникът ми е менте? За жалост аз самият. Не искам марков часовник менте. Нали уж за престиж го нося, а пък аз самият да знам че часовникът ми не струва.

Радостното е че се появяват нови марки, които предлагат часовници с добро качество, интересен дизайн, много цветови варианти и един от най-търсените от нас куповачите фактор: добра цена.

Защо да нося марков часовник менте, като за по-добра цена мога да закупя часовник на марка която предлага добри цени, хубави модели, гаранция за качество.

Какви функции търсим. Да мига, да святка, да е с bluetooth, usb, да ми отключва колата, да има връзка със саталит за по-точно време, да следи налягането, температурата, сърдечният ритъм.

Случвало ли Ви се е да носите часовник и телефон и като искате да видите колко е часа да извадите телефона? Сигурен съм какъв е отговора. На мен също ми се случва.

Необходими ли са ни часовниците и защо по-скоро?

Според мен часовника е необходим аксесоар. За голяма част от мъжете е дори единственият аксесоар, които биха носили. Нали знаете приказката по какво да познаеш един мъж: По обувките, парфюма и часовника.
За жените пък часовника допълва стила на обличане. С елегантното колие ще съчетаем нежен часовник с метална верижка.

Към синята чанта и синия колан ще добавим и син часовник.

Имаме нужда от часовници, за да покажем кои сме ние, какъв е нашият стил, какъв е обществения ни статус. Ние комуникираме чрез външният си вид, а той е по-добре представен от нашия часовник.