Ще премахнат легендарната 13-метрова бутилка на Coca-Cola в Атланта

PR Kernel

След 12 години и множество обществени прояви, на 2 юли Coca-Cola ще оттегли своята 13-метрова бутилка, разположена в нейния център Sky Field в комплекса Turner Field в Атланта.

Легендарната бутилка на Coca-Cola беше централен пункт за празненствата на привържениците на местния бейзболен отбор на Braves от нейното създаване през 1997 г., но версията на класическата бутилка на напитката ще бъде заменена от нова бутилка на компанията това лято.

“Оригиналната бутилка символизираше много добре дългогодишните отношения на Coca-Cola и американското минало. Бутилката в Turner Field стоеше като отличително напомняне, че пиенето на напитката е част от летните удоволствия, като това да бъдеш на мач на Braves с приятелите и семейството си.”, казва Кати Бейн, маркетингов директор на Coca-Cola за Северна Америка.

Бутилката в Атланта е изработена от 11 000 парчета от автентични бейзболни екипировки на Atlanta Braves, което включва 6680 топки за бейзбол, 290 бухалки и 86 чифта ръкавици, което я прави главната атракция в центъра Sky Field на Coca-Cola.
Сега феновете биват окуражавани да посетят бутилката за една последна снимка и да качват тези снимки и техните спомени в страницата на бутилката на Coca-Cola във Facebook (http://tinyurl.com/kt4hoc) , създадена специално за официалното оттегляне на бутилката.

В чест на оттеглянето на съоръжението, първите 15 000 фена, които влязат на стадиона на 2 юли, ще получат възпоменателна бутилка с образа на тази от Coca-Cola Sky Field.

Новата бутилка на Coca-Cola ще бъде конструирана по-късно това лято. Специалното представяне на новия дизайн ще бъде преди предстоящата бейзболна среща.