7 Мощни стратегии да останем позитивни

Толкова много неща се случват в днешно време в света, че това може да изкара всекиго от равновесие. Да бъдеш способен да задържиш внимание върху вжни за изпълнение цели, да чувстваш, че контролираш собствения си живот, емоции и бъдеще, е едно от най-големите предизвикателства, срещу които се изправяме. Затова имате нужда от план, за да върнете ръце на упрвляващото живота кормило и да останете в играта. За тези, които желаят да усвоят по позитивен начин на мислене, Ви предлагаме някои изпитани стратегии за постигане на целта.

  1. Отклонете мислите си. Мислете за нещо весело, интересно, страстно и поглъщащо. Когато сме изправени пред негативни чувства или ситуации, да си вземем почивка от реалността е най-бързият начин да променим вибрациите около нас. Мисълта е креативна и затова независимо върху какво са фокусирани мислите ни, то се привлича към нас. Излезте да поиграете с кучето Ви или гледайте някоя комедия, правете нещо приятно, слушайте музика, която Ви кара да се раздвижите. Променяйки това, което правим, това, за което мислим, и енергията около нас се променя.
  2. Образовайте се. Вземайте уроци и комуникирайте с хора, които са продуктивни и позитивни. Среда с енергия на някаква мотивираща сила често може да бъде катализаторът, необходим, за да промени нашата енергия.
  3. Пречистете съзнанието и тялото. Има няколко начина да осъществите това. Нашите мисли и тяло са свързани помежду си. Това, което действа на някое от тях, има влияние и върху другото. Ако тялото не е здраво, и умът със сигурност ще страда от това, тъй като тялото е средата, от която той произлиза. Ако имате проблем със съзнанието, това може да доведе до замърсяване на тялото с различните вещества, които то отделя в кръвния поток. Има много начини да се справим с негативните си мисли и много книги, посветени на тази тема. Вярвам в силата на прошката като най- правилен път за прочистване от негативните мисли. Древната хавайска терапия Ho’oponopono е една от най-лесните практики, на които съм попадал, но е необходимо малко учене, за да се разбере философията. Прости твърдения се казват ежедневно, което, използвано в негативна ситуация, има пречистваща сила. Колкото до тялото, цялостното хранително пречистване е начинът да подкрепим тялото. С помощта на правилните продукти и ръководство тази програма може да промени вътрешната химия на тялото, както и да съдейства за намаляване на киселинността в системата, което води тялото до голяма степен на алкализация. А алкализираното тяло е щастливо тяло.
  4. Имайте ежедневен ритуал. Това ще Ви помогне да поддържате курс. Независимо дали става дума за четене от някоя вдъхновяваща книга, или формулиране на твърдения, постоянното повторение е начинът да се научим да преквалифицираме мислите си. След събуждане можете спокойно  да седнете и просто да си представите какъв искате да бъде денят Ви, забравяйки за познатата реалност и бъдейки в творчески процес  на чертаене на пътя на вашия ден. Тази техника е позната като Pre-Paving. Никога не подценявайте силата на въображението!
  5. Избягвайте близост с негативни хора и ситуации. Макар че това понякога не може да бъде избегнато, когато сте в такава среда, да разчитайте на някой от другите съвети, за да останете позитивни, ще влезе в игра. Ако се безпокоите, че ще загубите настоящите си приятели, добрата новина е, че ако веднъж сте придобили навика да мислите позитивно, това ще стане Вашата точка на привличане. Или простичко казано, това означава, че енергията около Вас ще причлича подобни вибрации. Можете да се запознаете с нови хора, нещата около Вас ще започнат да се променят. Сигурно е!
  6. Съставете си добро меню. Храната е най-мощният наркотик, който поставяме в тялото си. Ефектите от лошото хранене са много повече от просто увеличаване на талията Ви. Храната буквално може да промени химията на органите. Освен всички вредни ефекти върху тялото, умът също е сериозно застрашен. Помислете за някои от страничните ефекти на храната, която ядете, и напитките, които пиете, и до какво могат да доведат като резултат. Това допринся за толкова много проблеми, пречещи на мозъка да функционира по правилен начин. Едноседмичната почивка за пречистване на тялото от всичко това е перфектната идея. Проучвания показват, че токсините могат да останат в организма с години и затова пречистването е като да заредите в тялото си ново гориво. Ще се почувствате като нови!
  7. Упражнение. Раздвижете тялото. Прекарвайте повече време навън, сред природата, защото природната среда има изключително влияние вурху духа. Когато се упражнявате, се секретират хормони, които подпомагат функциите на мозъка.

Има едно нещо, което може да направите и няма да Ви коства никакви усилия, а ще допринесе за незабавно подобряване на вида Ви. Усмихнете се! Усмивката произвежда ендрофини, които са сокове, движещи се в тялото и каращи Ви да се чувствате добре. Направете Вашия план за повдигане на духа. Може да отнеме време докато получите рутина, но направите ли го веднъж, ще бъдете мощен магнит за всички хубави неща.

Article Source

rating_on-13rating_on-13rating_on-13rating_on-13rating_off-20 (6 гласа, средно: 4,17 от 5)
loading-25 Loading …
Тази статия е разглеждана 2 414 пъти.

RSS feed © 2011 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox