80 % от хората у нас страдат от липса на ОМЕГА-3

Дефицитът на Омега-3 мастни киселини е сред шестте най-сериозни причини, водещи до заболявания с фатален край. Изследване на Харвардския университет се спира върху метаболитни фактори и такива, свързани с начина на живот, като тютюнопушенето и високото кръвно налягане, използвайки математически методи, за да определи колко фатални последствия биха могли да се избегнат чрез превенция. Един от изводите е, че близо 100 000 случая на смърт ежегодно в САЩ могат да се редуцират с подходяща Омега-3 диета.

За какво помагат Омега-3?

Редуцират случаите на внезапна смърт при сърдечна аритмия до невероятните 45%. Приемането им позволява сериозен контрол върху възможността от тези инциденти. Нещо повече – има доказателства, че Омега -3 могат дори да предпазват тъканта на сърдечния мускул след сърдечен пристъп. Редуцират високото кръвно налягане. Омега-3 мастните киселини въздействат директно върху простагландините и тези важни хормоноподобни вещества регулират налягането в артериите. Редуцират опасното и вредно съсирване на кръвта. Омега-3 киселините карат локалните хормони тромбоксани в кръвта да не позволяват запушване на съдовете. Освен това редуцират нивата на фибриноген, който също е виновен за образуването на съсиреци. Действат срещу хроничното възпаление и сърдечно-съдовите заболявания. Омега-3 произвеждат локални хормони, които потискат възпалението и уравновесяват прекаленото количество на Омега-6 мастни киселини. Така се избягва тенденцията за възпаляване и артериалните поражения. Подобряват баланса на мазнините в кръвта. Омега-3 намаляват производството на триглицериди в черния дроб и едновременно стимулират метаболизацията на триглицеридите като енергиен източник. Този двоен ефект може да доведе до намаляването им с цели 39%! Омега-3 са храната на мозъка! Те са незаменими за изграждането на клетъчната структура на нервите. Ревматоиден артрит. Охлаждане на огъня. Клиничните опити демонстрират възможността на Омега-3 киселините да намалява случаите на чувствителни и болезнени стави и продължителността на сутрешните отоци до три месеца от приемането им. Освен това Омега-3 ускоряват усвояването на противовъзпалителни лекарства от клетъчните мембрани. Диабет. Приемайте правилните мазнини.

Омега-3 са полезни за редуциране нивата на кръвна захар. Могат да понижават ефективно нивата на триглицеридите при диабетици до 30%. При това осъществяват полезната си работа, без да влошават баланса на глюкоза в кръвта.