Eкатеринбург – София: На една ръка разстояние

В първия учебен ден за 2010 агенция Фокус съобщи, че руската авиокомпания.Уралские авиолинии започва от началото на октомври първите редовни полети до София. Дестинацията Екатеринбург – София е разчитала досега на една единствена опция, при това чартърна. След успешно договаряне между консулството на България и авиокомпанията е постигнато въпросното принципно споразумение за откриването на линията. Това е добра новина за българските студенти, които учат в около тридесетте висши учебни заведения на територията на бившия Свердловск (1924 – 1991 г.). Споразумението е добре дошло и за българските бизнесмени, тъй като градът е главният промишлен център на Урал.

800px-ndk-front-view

Ако случайно ви се прииска да разберете как се чувства човек стъпил с единия крак в Европа, а с другия в Азия, със сигурност трябва да се възползвате от новата авиолиния, защото условната граница между двата континента минава на няколко километра западно от града.

От друга страна „туристите с раница“ ще са доволни да разберат, че през Екатеринбург минава Транссибирската железница, която може да ги отведе до абсолютно диви и мистични места, а в североизточния му край е езерото Шарташ.

От друга страна градът има мрачна слава, заради убийството на руското царско семейство в къщата на Ипатиев, на чието място в момента се намира прословутия Кървав храм. Могат да се разгледат и други интересни културни, екологични и естетически забележителности, в близост до евтини хотели, като пътуващите вече имат избор между самолетните билети на Aeroflot и Уралската авиокомпания.

HTML Version:

Text Version:

Eкатеринбург – София: На една ръка разстояние

Article Url: