Twitter популярност

049949-black-paint-splatter-icon-natural-wonders-star8-sc481-300x300-1Twitter е нещо средно между блог и чат. Чрез него хората споделят какво им се случва в момента. Общуват в рамките на 140 символа, дискутират наболели теми или просто обменят информация.

За да се ориентирате по лесно в статията запознайте се със следните термини:

1. Follower – лицето, което е подписано на вашата лента. Когато някой се присъедини към вашата лента, той автоматично получава всички съобщения, които пишете.

2. Following – лицата, които следвате/ за чиято лента сте абонирани.

3. Reply – съобщението, с което отговаряте на друго съобщение.

4. Тwi – съкращение от Twitter .

5. Тwit – всяко съобщение в Twitter ( изключения са директните съобщения)

6. DM ( Direct Message ) – директно съобщение ( вижда се само от получателя).

7 RT (ReTweet) — представката RT пред туита означава, че авторът на съобщението дублира съобщение на друго лице за своята аудитория.

Част 1. Каква е ползата от Twitter ?

Много интернет потребители не са регистрирани в Twitter, защото го считат за безполезен. В действителност полза от Twitter има. В него често се публикуват интересни и полезни съобщения. Спомням си, че за конференцията BlogMasters научих точно от twitter.

С лекота можете да съобщавате за нови статии от блога си. Колкото повече последователи (followers) имате, толкова повече хора ще видят връзката и съответно ще прочетат статията. Средно на ден twitter ми носи по 15 – 25 посещения. Само по себе си, това е много добре.

Чрез Twitter можете да съобщавате за нови продукти, мини акции, конкурси….

Чрез Twitter можете да получите нова аудитория за своя блог.Популярността му расте с всеки изминал ден. Част от посетителите имат потенциала да се превърнат в постоянни читатели и коментатори.
Колкото по – рано започнете, толкова по – добре.

Част 2. Пътят към звездите. Откъде да започнем?

Ако все още нямате акаунт на Twitter, може да си създадете. Необходимо е просто да попълните няколко полета . Всичко е на английски, но това не е проблем.

След регистрацията отидете в секцията с настройките (Settings), намиращи се в горния десен ъгъл. Там трябва да попълните следното:

1. В Profile дайте повече информация за себе си, като задължително поставете връзка към вашия блог. Това е много важно. Когато следвате някой в twitter, той ще се заинтересува от вас. За да научи нещо повече, ще посети страницата, която сте указали. Това може да донесе много добри резултати. В период на интензивно «следване» ще си осигурявате по 50 – 100 прехода на ден.

2. Сложете аватар / снимка на профила. Без аватар не става. Намалява процента на преходи при «следването» .

3. Дезактивирайте функциите в раздела Notices. Отидете там и премахнете всички отметки. Обърнете особено внимание на . По подразбиране функцията е активна. Представете си, че ви последват по 60 – 70 човека на ден. Това автоматично означава 60 – 70 съобщения на електронната ви поща. Всички ще съобщават, че някой ви е последвал. Не ви трябва допълнителен спам.

Част 3. Как се става звезда?

Целта се достига само чрез две стъпки. “Писане и следване/ туитване и фололуинг” .

В самото начало добавете в списъка си с абонати 25-30 души. Откъде да ги намерите?

Ще ви предложа най-лесния и ефективен метод. Посетете акаунта на някой известен блогър и използвайте неговия списък. За пример ще използваме списъка на Василена от “Васи ли?”.

Ще ви дам следния съвет. Следвайте хората от списъка Following, а не от списъка Followers. Вас ви интересуват хората, които Василена е последвала, а не тези които следват нея. В последния списък може да се натъкнете на блогъри от северна Корея, които изобщо не ви трябват.

След като добавите (Follow) 25-30 човека, започнете да отговаряте(reply) на всеки техен туит . Желателно е да го правите с ентусиазъм, за да се получи интересно. Внимавайте какви отговори давате, защото по тях ще преценят дали да ви последват.

На следващия ден вдигаме летвата. Започваме да следваме по 60-100 човека. Разбира се, можете да следвате и много повече, но това силно увеличава разликата между списъците followers и following,. Така намалявате доверието към себе си и снижавате преходите към блога/сайта.

Списъците се изграждат лесно. Намирате някой блогър. Адвате всички, които следва. Продължавате със следващия блогър…. докато не добавите всички от българската блогсфера.

Не забравяйте да ме последвате – @ mavrodievv . Ще помaгaм с каквото мога.

Малко съвети, малко идеи:

1. Отговаряйте на всички съобщения адресирани лично до вас ( reply ).

Дори когато сте абонирани за 1000-1500 души съобщенията са сравнително малко. Близо 15-20 на ден. Не е толкова трудно да им отговорите. Това показва внимание и уважение, което се цени.

2. Когато се отписвате от някого, той не получава информация за това..

3. Понякога е необходимо да освободим малко свободно място. Периодично ще трябва да отписвате хората, които не са ви последвали. Има начин да разберете кой ви е последвал и кой не.

Отворете списъка following.

Отворихте ли го? Забележете, че в някои акаунти присъства възможноста за изпращане на директно съобщение „Direct message” ,а в други не. В тези, които отсъства, означава, че не ви следят. Вие сте ги последвали, а те вас не. Следователно, без морални угризения можете да им кажете “Сбогом”! След което да кликнете върху REMOVE… ..

Блог :Интернет Бизнес от А до Я.

В блога ще намерите вдъхновяващи статии, полезни аудио и видео материали, на теми свързани с : Интернет бизнеса, Успеха и Личната продуктивност. Като подарък ще получите безплатна елекронна книга: Интернет Бизнес от А до Я !!!

Към страниците на блога