Дрехи и екипировка за спорт, фитнес и възстановяване

Днес има много големи марки, които работят в областта на спорта, фитнеса и възстановяването. Nike например се изстреляха до номер едно, когато наеха баскетболната легенда Майкъл Джордан, който да ги подкрепи, защото в пика на рекламната кампания всеки искаше да бъде като Майк. Те продължиха своя поход към висините като подсилиха кампанията си като избраха невероятната, тогава изгряваща звезда на голфа Тайгър Уудс.

Adidas е друга водеща марка, кампаниите на която включват оригиналното сътрудничество между най-добрите дизайнери в света. Тази марка се налага не само с иновативни продукти, наемайки най-популярните фотомодели в света или създавайки заслужаващи Оскар рекламни кампании, но също с така те имат много силно присъствие и във филмовата индустрия.

Филмът “Какво искат жените” с участието на Мел Гибсън и Хелън Хънт беше голям хит през 2000 год. Историята на филма е за мениджър в рекламна компания, който един ден се събужда със способността да чете мислите на жените. Наистина актьорите и сценария допринасят много за добрия филм, но Nike също спечелиха много от него.

Няма по-добър начин да представите нов начин на мислене по отношение на дамските обувки, които са подходящи за всички области на спорта, фитнеса и възстановяването. Филмът представя целия процес, през който Nike са преминали, за да достигнат до създаването на един продукт. Само в случай, че се чудите, представителите на Nike във филма не са актьори, а наистина са от компанията и сега те имат цяла една линия за жени наречена Nike Women.

Adidas от друга страна имаха “Гол”. Това е филм за успешната история на едно момче от малък град, което успява във футбола. Макар и с по-малък успех от този на Nike, филмът подчертава факта, че Adidas са номер едно във футбола. Nike може да претендират за трона в баскетбола, но Adidas винаги ще са най-добрите спортни обувки за футбол.

Всичко е въпрос до качеството на спортната екипировка, няма никаква сензация. Спортистите, които ги носят и рекламират, обикновено са номер едно в тяхната област. Това, което внушават рекламите е, че това се използва само от най-добрите спортисти и използвайки същата екипировка и вие ще сте номер едно. В подхода си те залагат много на детайлите, не само на общото въздействие.