Ефективни маски срещу косопад, приготвени в домашни условия

Много хора от различни възрасти и пол страдат от косопад. Понякога скъпите козметични продукти се оказват безсилни в борбата с този проблем, но съществуват и друг възможности за лечение на косопада. Изпробвайте някоя от представените маски срещу косопад, които се приготвят лесно в домашно условия и наистина действат.

Маска с алое
Необходими са ви 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица сок от алое и 1 чаена лъжица сок от чесън. Съставките се смесват добре, а непосредствено преди използване към нея сместа се добавя един жълтък. Маската се нанася по скалпа, след което главата се увива с фолио и топла кърпа. Оставете да престои около 20 минути, след което измийте косата с яйчен шампоан. Правете маската веднъж седмично.

Маска с лук
Три обелени глави лук се настъргват на ситно ренде и се прецеждат през марля. Полученият сок смесете с 1 г стипца. Маската се нанася след всяко измиване на косата, а главата се завива с фолио и кърпа. Прави се вечер преди лягане и престоява цяла нощ. На следващата сутрин косата се измива обилно. Добре е маската да се прави по веднъж на седмица.

Маска с витамини
Смесете следните съставки: 1 жълтък, 1 супена лъжица балсам за коса и 1 супена лъжица кисело мляко, 7-8 капки витамин А и същото количество витамин Д, 1 чаена лъжица спирт и 4 супени лъжици маслен стимулант за коса. Сместа се разбърква добре и косата се намазва с нея, след което главата се завива с фолио и топла кърпа. Маската престоява 30 минути и се изплаква. Процедурата се прилага два пъти месечно.

Маска с мед
Медът има редица приложения и полезни свойства. Той се използва и като ефективно средство срещу косопад. Необходими са ви 2 супени лъжици мед с рициново масло, 1 жълтък, 1 чаена лъжица ром, комбиниран витамин А и Д. Съставките се смесват и разбъркват добре, а маската се нанася в корените на косата и по дължината на косъма. Главата се завива с найлон и затоплена кърпа и се оставя да престои 2 часа. Косата се измива с топла вода.