Кога и как да поръчате мебели

Знаете ли кога е най-удачно да поръчате ново обзавеждане за вашият дом? Най-подходящият период е от началото на февруари до края на март. Това правило важи за мебелите правени по поръчка и не се произвеждат в серии или желаете различни цветови нюанси от стандартните.

Защо е така? Тук ще научите някои факти, които може да не са ви известни.

От началото на февруари до края на март месец мебелните производители са в много слаб сезон и имат много малко работа. Това е идеалният момент, в който можете да получите по-бързо, качествено и вероятно по-евтино обзавеждане за вашият дом.

Производителети на мебели дават срокове за изпълнение на поръчката между 30 и 45 дни, но реалното време, необходимо за обработване на мебелите е до няколко дена в зависимост от сложността, структората и обема на изделията. Останалото време се ползва, като запас от самите производители, тъй като през натоварения сезон те работят със седмици назад. Накратко, ако поръчката ви попадне в производителя днес, то тя изчаква няколко дена за да се обработи, защото има други по-стари поръчки за мебели, чакащи обработка. Работата през февруари и март е много по-малко и вашата поръчка има големи шансове да попадне още същият ден в ръцете на майсторите и да бъде завършена в много кратки срокове.

Разбира се не трябва да се забравя и факта, че колкото по-малко работа има човек, толкова по-малко внимание отделя на детайлите, т.е. вие ще получите и качество. А когато няма работа, всеки клиент е от значение и вероятността да ви направят отстъпка е голяма. Успех в обазавеждането на дома ви!