Хъркаща бомба със закъснител за брака

Когато двама души са в началото на връзката си, те се обичат и си прощават  всички дребни недостатъци. Един от тези „дребни недостатъци„ е хъркането на единия  от двойката. Дори е повод за смях и забавни коментари. Другото също толкова сладко и забавно недостатъче е навика на едното гълъбче да дърпа цялата завивка към себе си, да заема по-голямата част от леглото, да поритва или да обгръща така силно половинката си, че да не може да диша и спи спокойно.

Като поотмине началната еуфория и ежедневието си тръгне в обичайния ритъм, тези наглед дребни особености почват да пречат и да се забелязват. Особено ако единият е с много лек сън и се събужда от звуците издавани от другия. Или постоянно е изритван в края на леглото, или се събужда от това, че му е станало студено, защото другия е обсебил завивката. Или почти се е задушил и не може да диша от силната и плътна прегръдка  на обичта на живота си.

Когато хората се срещат периодично и не живеят заедно, една нощ без сън е нищо. Може да се изтърпи. Но какво става когато живеят заедно и нощ след нощ делят едно легло?

Единият постоянно е недоспал. А пълноценния сън е жизненонеобходим за човека. Недоспалият човек е раздразнителен, избухлив, нервен и готов за кавга при всеки незначителен повод. Изобщо не говорим за това, че е неработоспособен и отгоре на всичко опасен шофьор.

Изходът е един: разделяне на леглата, а при силно хъркане и спане в отделни стаи. Това не значи, че хората не се обичат. Защото точно този довод почва да изтъква виновната половинка:

– Ти не ме  обичаш, не искаш да спиш заедно с мен, ако ме обичаш ще изтърпиш и хъркането ми и т.н. и т.н.

Отговорът е:

– Разбира се,че те обичам, но не мога да се наспя!

И всички тези обяснения и обвинения към един недоспал, нервен и избухлив човек точно заради недоспиването причинено от виновната половинка!

Както се казва: Да се смееш ли,да плачеш ли…

В  крайна сметка една иначе хармонична връзка се разпада точно заради такава банална причина като хъркането.

Всеки който има такъв проблем,разбира отлично за какво става въпрос.

По-добре отделни стаи, добър сън и съвместен живот и брак, отколкото да ви се разпадне бракът.

А така няма и да си омръзнете, ще редувате спалните за романтичните си вечери, после всеки си ляга в собственото легло, за да може да наспи добре.

Приятни сънища!